Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σεισμος ριχτερ

Στους ρυθμούς των Ρίχτερ χορεύει η Κύπρος, με το μπαράζ σεισμικών δονήσεων να συνεχίζεται τα τελευταία 24ωρα.  Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε σήμερα με το «καλημέρα» στην Κύπρο. 

 

 

Με αφορμή την έντονη σεισμική δραστηριότητα που σημειώνεται στο νησί τα τελευταία 24ωρα μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» η Εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας, Ολύβια Μιχαηλίδου. Η Πολιτική Άμυνα διαθέτει όλα τα εφόδια σε περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού διαμήνυσε η κ. Μιχαηλίδου. 


«Βρισκόμαστε σε σεισμογενή περιοχή και έτσι η Πολιτική Άμυνα βρίσκεται σε μια συνεχή προσπάθεια προετοιμασίας, με ασκήσεις και εκπαιδεύσεις των μελών, αγορά εξειδικευμένου εξοπλισμού κτλ», ούτως ώστε σε περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού οι αρμόδιες υπηρεσίες να είναι προετοιμασμένες. 


Η Πολιτική Άμυνα σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου βρίσκεται σε μια συνεχή προσπάθεια αναβάθμισης των δυνατοτήτων της σε θέματα σεισμού  και πρόσφατα «έχουμε λάβει πιστοποίηση από τα Ηνωμένα Έθνη η οποία αφορά τη δυνατότητα μας να αντιμετωπίσουμε ένα μεγάλο καταστροφικό σεισμό». 


Σημείωσε ότι έχουν προχωρήσει και στη συγγραφή ενός μεγάλου εγχειριδίου πρότυπων διαδικασιών για τον σεισμό. 

Νέα σεισμική δόνηση με το «καλημέρα» στην Κύπρο

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός σημειώθηκε στις 6:48, και το επίκεντρο φαίνεται να ήταν Λεμεσός.  Πάντως η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε διάφορες περιοχές της Επαρχίας Λεμεσού.  

Μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστό το μέγεθος του σεισμού ούτε η διάρκεια.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σημειώθηκαν άλλες δύο σεισμικές δονήσεις το απόγευμα της Τρίτης (28/06) στην Κύπρο σε διάστημα μίας μόλις ώρας.

Ο πρώτος χρονικά σεισμός είχε επίκεντρο τη Λεμεσό και φαίνεται ότι ήταν μικρής έντασης, ενώ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο ήταν μεγέθους 2,7 στην κλίμακα Ρίχτερ.

Ελαφρώς μεγαλύτερης έντασης ήταν ο δεύτερος χρονικά σεισμός, ο οποίος είχε και πάλι επίκεντρο τη Λεμεσό. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 2.9 στην κλίμακα Ρίχτερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες έγιναν αισθητές κι άλλες σεισμικές δονήσεις με επίκεντρο τη Λεμεσό.