Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σεισμος 28/06

Δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (28/06) στην Κύπρο σε διάστημα μίας μόλις ώρας.

Ο πρώτος χρονικά σεισμός είχε επίκεντρο τη Λεμεσό και φαίνεται ότι ήταν μικρής έντασης, ενώ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο ήταν μεγέθους 2,7 στην κλίμακα Ρίχτερ.

Ελαφρώς μεγαλύτερης έντασης ήταν ο δεύτερος χρονικά σεισμός, ο οποίος είχε και πάλι επίκεντρο τη Λεμεσό. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 2.9 στην κλίμακα Ρίχτερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες έγιναν αισθητές κι άλλες σεισμικές δονήσεις με επίκεντρο τη Λεμεσό.

Εξάλλου σε χθεσινές της δηλώσεις στον ΑΝΤ1 η Λειτουργός του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, Συλβάνα Πηλείδου έκανε λόγο για μια έντονη σεισμική δραστηριότητα που επηρεάζει το νησί μας τις τελευταίες ημέρες και ξεκίνησε από το πρωί του περασμένου Σαββάτου (25/06).

«Έχει ξεκινήσει μια δραστηριότητα κατά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου και εξελίσσεται μέχρι και αυτή την ώρα. Πρόκειται για πλήθος σεισμών με πολύ μικρά μεγέθη. Είναι αυτό που ονομάζουμε σμηνοσειρές», ανέφερε χαρακτηριστικά στην παρέμβαση της.

Όπως ξεκαθάρισε η κα Πηλείδου, από τη στιγμή που η ακολουθία βρίσκεται σε εξέλιξη δεν μπορούν να ειπωθούν και πολλά πράγματα αναφορικά με την πορεία του φαινομένου στο μέλλον, ωστόσο υποστήριξε ότι συνήθως οι σμηνοσειρές δεν έχουν άσχημη εξέλιξη. (Περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ).