Τηλεόραση Ραδιόφωνο

«Δεν ασχολούμαστε με φραξιονιστές» ήταν η χαρακτηριστική απάντηση που έδωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, σε αξιωματούχους, ιστορικά στελέχη και μέλη του κόμματος, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν μαζικά χθες στη Λευκωσία, ζητώντας νέο εκλογικό συνέδριο, με δημοκρατικές διαδικασίες. 

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος τους κατηγόρησε για προφάσεις εν αμαρτίαις, χωρίς να κρύβει την ενόχλησή του. 

Διερωτήθηκε εάν ζητούν εκλογές με βάση το εκλογικό μητρώο που τα εν λόγω μέλη του κόμματος έχουν στα χέρια τους, και το οποίο, με βάση απόφαση του δικαστηρίου έχει υποστεί αλλεπάλληλες και πολλαπλές παρεμβάσεις. 

«Πώς είναι δυνατόν να κάνεις εκλογές το 2021 ή το 2022 με το μητρώο μελών του 2017; Δηλαδή αυτοί που από τον Νοέμβριο του 2017 και μετά που είτε προστέθηκαν ως νέα μέλη είτε αφαιρέθηκαν γιατί διαφώνησαν, τι θα γίνει; Αντιλαμβάνεστε ότι αυτά είναι ανύπαρκτα. Είναι προφάσεις εν αμαρτίαις, είναι αστήριχτα επιχειρήματα γιατί δεν έχουν οποιαδήποτε σοβαρά στοιχεία να προσκομίσουν για να δικαιολογήσουν την φραξιονιστική και υπονομευτική τακτική που ακολουθούν», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος. 

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος υπέδειξε παράλληλα ότι εκλογικό συνέδριο έγινε, και πως κάποια από τα μέλη που συμμετείχαν στη χθεσινή συγκέντρωση, συμμετείχαν και στο συνέδριο. 

«Πώς είναι δυνατόν κάποιοι οι οποίοι παρευρέθηκαν και ψήφισαν στις διαδικασίες του συνεδρίου, συμμετείχαν ως υποψήφιοι είτε με το να ψηφίσουν είτε με ενεργή εμπλοκή, εκ των υστέρων και μετά τα αποτελέσματα που υπήρχαν στις επαρχιακές συνδιασκέψεις να δηλώνουν ότι θέλουν ένα νέο συνέδριο», ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος. 

Τα συλλογικά όργανα της ΕΔΕΚ θα αποφασίσουν πως θα χειριστεί το κόμμα τα εν λόγω μέλη, απάντησε ο Μαρίνος Σιζόπουλος σε ερώτηση για το τι μέλλει γενέσθαι.