Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σεισμος 28/06

Έντονη σεισμική δραστηριότητα σημειώνεται στην Κύπρο τα τελευταία 24ωρα, με τους λειτουργούς του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης να βρίσκονται από το πρωί του Σαββάτου σε πλήρη εγρήγορση. 

Με «φόντο» τους αισθητούς σεισμούς που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με επίκεντρο τη Λεμεσό, η Λειτουργός του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, Συλβάνα Πηλείδου μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» για μια έντονη σεισμική δραστηριότητα στο νησί μας, η οποία ξεκίνησε από το πρωί του περασμένου Σαββάτου (25/06).

«Έχει ξεκινήσει μια δραστηριότητα κατά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου και εξελίσσεται μέχρι και αυτή την ώρα. Πρόκειται για πλήθος σεισμών με πολύ μικρά μεγέθη, από τους οποίους οι τρεις έχουν γίνει αισθητοί. Είναι αυτό που ονομάζουμε σμηνοσειρές», ανέφερε χαρακτηριστικά στην παρέμβαση της.

Όπως ξεκαθάρισε η κα Πηλείδου, από τη στιγμή που η ακολουθία βρίσκεται σε εξέλιξη δεν μπορούν να ειπωθούν και πολλά πράγματα αναφορικά με την πορεία του φαινομένου στο μέλλον, ωστόσο υποστήριξε ότι συνήθως οι σμηνοσειρές δεν έχουν άσχημη εξέλιξη.

Σε αυτό το σημείο δήλωσε ότι σμηνοσειρές είχαμε και πέρυσι στην περιοχή της Γεράσας και παλαιότερα, το 2012, στην περιοχή της Γερμασόγειας.

Πρόκειται, όπως εξήγησε, για ένα σύνηθες φαινόμενο, το οποίο ωστόσο για να αξιολογηθεί σωστά ο χαρακτήρας του πρέπει να ολοκληρωθεί.

Κλείνοντας, σημείωσε ότι στην Κύπρο το ενδεχόμενο να σημειωθεί ένας μεγάλος σεισμός παραμένει πάντα ανοικτό, με την ίδια να εκφράζει την ελπίδα η ακολουθία να ολοκληρωθεί όπως ξεκίνησε, δηλαδή ήπια.

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί: