Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πυρκαγια κατεχομενα

Μετά από μέρες μαχών με τις φλόγες η μεγάλη πυρκαγιά στα κατεχόμενα έσβησε τελικά λόγω της καταιγίδας που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (26/06), ωστόσο δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν στο σημείο για επιτήρηση της κατάστασης. 
 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός γεωργίας και φυσικών πόρων» του ψευδοκράτους Ντουρσούν Ογκούζ, κατά τη διάρκεια της νύχτας επίγειες δυνάμεις παρέμειναν στην περιοχή που μαινόταν η πυρκαγιά, ώστε να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν οποιεσδήποτε αναζωπυρώσεις λόγω και των ανέμων που πνέουν στο σημείο. 
Την ίδια ώρα ένα ελικόπτερο πυρόσβεσης από την Τουρκία και ένα των «δυνάμεων ασφαλείας» βρίσκονται σε επιφυλακή σε περίπτωση που χρειαστεί η συνδρομή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα χρειαστεί μια εβδομάδα με 10 ημέρες προκειμένου να πέσει η θερμοκρασία εκεί από όπου πέρασε η φωτιά.

Υπενθυμίζεται ότι η συνδρομή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που μαινόταν εδώ και μέρες στα κατεχόμενα αποδείχτηκε καθοριστικής σημασίας για την πορεία της φωτιάς. (Περισσότερα για τη συνδρομή της Κυπριακής Δημοκρατίας ΕΔΩ).