Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ετυκ

Τις εργασίες του 54ου Τακτικού Παγκύπριου Συνεδρίου της ΕΤΥΚ, άνοιξε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας και στη συνέχεια ακολούθησαν οι ομιλίες του Γενικού Γραμματέα, Χρίστου Κονομή και του Επίτιμου Προέδρου της Οργάνωσης, Λοΐζου Χατζηκωστή.

Με την έναρξη του Συνεδρίου τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή εις μνήμη της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου και του πρώην μέλους του Προεδρείου της ΕΤΥΚ Στέλιου Στυλιανού.

«Ήταν απώλεια και για τα εργασιακά και για την κοινωνία. Ήξερε να κρατά τις ισορροπίες, έβαζε πάντοτε τον ανθρώπινο παράγοντα και ήταν αναμφίβολα μια θετική παρουσία που κοσμούσε το περιβάλλον», είπε ο κ. Χατζηκωστής.

Στην ομιλία του ο κύριος Χατζηκωστής, αναφέρθηκε εκτενώς στη διαφορά με την Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας, σημειώνοντας με νόημα, πως παρά την εν εξελίξει νέα μεσολαβητική προσπάθεια του υπουργείου Εργασίας, η θέση της ΕΤΥΚ για απεργίες παραμένει στο τραπέζι.

«Σχεδόν έξι χιλιάδες συνάδελφοι ψήφισαν και εξουσιοδότησαν το ΔΣ να προχωρήσει αν χρειαστεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι εργασίες συνεχίσθηκαν με την έγκριση ψηφισμάτων, της έκθεσης δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου, της οικονομικής έκθεσης και της έκθεσης των Ελεγκτών.