Τηλεόραση Ραδιόφωνο
cyprus hilton

Το ιστορικό ξενοδοχείο της Λευκωσίας, το Cyprus Hilton, έχει πλέον αλλάξει όνομα αλλά και ιδιοκτήτη, εντούτοις, αυτοί που εργάστηκαν εκεί δεν μπορούν να σβήσουν από την μνήμη τους όσα έζησαν και πέρασαν, για δεκαετίες, μέσα στις αίθουσες, στους κήπους και τα δωμάτιά του.

Θέλοντας να κρατήσουν ζωντανές όλες αυτές τις μνήμες πραγματοποίησαν χθες βράδυ την πρώτη συνάντηση συναδέλφων αλλά και φίλων του ιστορικού ξενοδοχείου Cyprus Hilton.

Οι μνήμες ξύπνησαν ξανά μέσα από τις εικόνες που κοσμούσαν τους τοίχους στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση.

Το ξενοδοχείο Hilton ανεγέρθηκε στη Λευκωσία στις αρχές της δεκαετίας του 1960, με βάση τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν, τον Ιούνιο του 1962, σε συνάντηση στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Μακάριος και ο Κόνραντ Χίλτον, ιδιοκτήτη της γνωστής αλυσίδας ξενοδοχείων.

Στις δεκαετίες που ακολούθησαν, το ξενοδοχείο Cyprus Hilton υπήρξε σημείο αναφοράς, και μαζί μάρτυρας σημαντικών γεγονότων που σημάδεψαν την ιστορία της Κύπρου, με αποκορύφωμα την Τουρκική Εισβολή του 1974, όταν στέγαζε το κέντρο Τύπου που φιλοξένησε εκατοντάδες ξένους δημοσιογράφους από όλες τις γωνιές της γης.

To Hilton Cyprus αποτελούσες και το μοναδικό ξενοδοχείο πέντε αστέρων στη Λευκωσία και ήταν ένα ακίνητο προνομιακά τοποθετημένο στην είσοδο αλλά και στο κέντρο της πρωτεύουσας.