Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αννα αριστοτελους

Η διαθεσιμότητα του ανώτερου στελέχους της Αστυνομίας από την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, δεν είναι τιμωρητικό μέτρο και δεν υποδηλώνει την οποιαδήποτε ενοχή του, αναφέρει, σε ανακοίνωση του, ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου (ΣΑΚ), σημειώνοντας ότι αναμένει μετά το διορισμό ποινικού ανακριτή ότι η έρευνα θα ειναι σφαιρική και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Στην ανακοίνωσή του ΣΑΚ αναφέρει ότι «επιθυμεί ν’ αναφερθεί στα όσα ισχυρίζεται με τις πρόσφατες καταγγελίες της η Διευθύντρια των Φυλακών εναντίον υψηλόβαθμου στελέχους της Αστυνομίας και να δηλώσει εκ προοιμίου ότι μέχρι σήμερα δεν έχει προβεί σε καμιά δημόσια τοποθέτηση, για να μην εκληφθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο η όποια θέση του ως παρέμβαση στον καθορισμό του πλαισίου της όλης ερευνητικής διαδικασίας». .

Επί της ουσίας του θέματος ο ΣΑΚ αναμένει ότι, «μετά και το διορισμό ποινικού ανακριτή για διερεύνηση της υπόθεσης, η διεξαγόμενη έρευνα θα είναι σφαιρική και ολιστική προς όλες τις κατευθύνσεις, περιλαμβανομένης και εκείνης των Φυλακών, για να καταστεί δυνατό με βάση και τα κριτήρια της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας να οδηγήσει στα ορθά ευρήματα, με στόχο να καταλογιστούν οι νενομισμένες ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν».

Ο ΣΑΚ αναφέρει, επίσης, ότι η διαθεσιμότητα του ανώτερου στελέχους της Αστυνομίας από την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, δεν είναι τιμωρητικό μέτρο και δεν υποδηλώνει την οποιαδήποτε ενοχή του.

Συνεπώς, απευθύνει «έκκληση προς όλους να επιδείξουν τον πρέποντα σεβασμό στο θεμελιώδες τεκμήριο της αθωότητας, αναμένοντας τα αποτελέσματα της δρομολογηθείσας έρευνας». 

«Στο ίδιο πλαίσιο, καταδικάζει το στήσιμο λαϊκών δικαστηρίων και την ενοχοποίηση του οποιουδήποτε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και εκφράζει την έντονη αντίθεσή του για τον τρόπο που έχει αναδειχθεί και προβληθεί το όλο θέμα», προσθέτει.

Καταλήγοντας, ο ΣΑΚ διαβεβαιώνει την κυπριακή κοινωνία ότι τα μέλη του θα συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση να υπηρετούν και να προστατεύουν τις δημοκρατικές αρχές και τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών και δηλώνει αμετάθετη αποφασιστικότητα για τη συνέχιση των προσπαθειών για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος.