Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καιρος

Πάνε η όχι παραλία η κύπριοι το Σαββατοκυρίακο;

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι» ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, δήλωσε ότι, το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά τις απογευματινές ώρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, την Κυριακή ο καιρός θα ξεκινήσει κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. 

Με αφορμή τα σκαμπανευάσματα της θερμοκρασίας, ο κύριος Νικολαΐδης, ανέφερε ότι είναι θετικό ότι δεν παραμένουμε συνεχόμενα, αρκετές μέρες, σε ψηλές θερμοκρασίες. 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού: 

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή ενώ ασταθής αέρια μάζα αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή αργά απόψε. Στην ατμόσφαιρα ενδέχεται κατά διαστήματα να παρατηρείται αραιή σκόνη μέχρι αύριο το απόγευμα.

Το απόγευμα παροδικά αυξημένες νεφώσεις πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα νότια παράλια, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα νότια μέχρι ταραγμένη.

Απόψε θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις που αργότερα πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα κυρίως στα βόρεια, το εσωτερικό και τα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν αργότερα βόρειοι ως βορειοανατολικοί της ίδιας έντασης αλλά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παροδικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 22 στα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 30 στα παράλια και γύρω στους 25 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά τις απογευματινές ώρες ενώ την Τρίτη αυξημένες νεφώσεις μετά το μεσημέρι αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.