Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δτ

Με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων της σύγκλεισης των δοντιών, δυσλειτουργιών του στοματογναθικού συστήματος, σκελετικών δυσαρμονιών, καθώς επίσης μη φυσιολογικής διάπλασης της οδοντοφυίας και της αύξησης του προσώπου, η Οδοντιατρική Κλινική του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου προγραμματίζει την ΔΩΡΕΑΝ εξέταση παιδιών ηλικίας 7-9 ετών στις 5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2022.

Κατά την επίσκεψη στην Κλινική, για κάθε ασθενή, θα πραγματοποιείται μόνο λήψη ιατρικού/οδοντιατρικού ιστορικού και κλινική εξέταση, και θα ενημερώνονται οι γονείς/κηδεμόνες για την ύπαρξη ορθοδοντικού προβλήματος (εφόσον διαπιστώνεται) και την ανάγκη παρακολούθησης ή θεραπείας στο εγγύς ή απώτερο μέλλον.

Σύμφωνα με τις οδηγίες διεθνών επιστημονικών ορθοδοντικών οργανισμών (American Association of Orthodontists, British Orthodontic Society) συνιστάται όπως όλα τα παιδιά έχουν την ευκαιρία εξέτασης από ορθοδοντικό έως την ηλικία των 7 ετών. Η δωρεάν αυτή εξέταση είναι εναρμονισμένη με αυτές τις οδηγίες, επεκτείνεται και σε λίγο μεγαλύτερες ηλικίες για τα παιδιά που δεν την έχουν πραγματοποιήσει, και είναι μία συμβολή της Οδοντιατρικής Κλινικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου για την προαγωγή της στοματικής υγείας του παιδικού πληθυσμού της χώρας.

Η Οδοντιατρική Κλινική του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου βρίσκεται στο Βόρειο Κτίριο της Πανεπιστημιούπολης, Οδός Διογένη 6, 2404 Έγκωμη, Λευκωσία. Απαραίτητη διευθέτηση ραντεβού στο τηλέφωνο 22559621 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected]