Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αγγλικη σχολη σταση εργασιας 23/06

Σε στάση εργασίας προβαίνουν την Παρασκευή τα μέλη του προσωπικού της Αγγλικής Σχολής, με την η οργάνωσή τους να ζητά όπως σταματήσουν αμέσως οι «μεθοδεύσεις» για απόλυση των εκπροσώπων της. Το πρωί η Οργάνωση Προσωπικού Αγγλικής Σχολής (ESSA) προχώρησε σε νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας, με πορεία μέχρι τον κυκλικό κόμβο του Προεδρικού.

Ανακοίνωση της οργάνωσης αναφέρει ότι ο Διευθυντής του σχολείου με τη στήριξη του ΔΣ ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα εναντίον 3 συνδικαλιστριών για ζητήματα που αφορούν τη συνδικαλιστική τους δράση, με στόχο την απόλυσή τους.

Προστίθεται ότι ο Διευθυντής και η Διοίκηση του Σχολείου αγνοούν τη διαμεσολαβητική διαδικασία που ανέλαβε ο Υπουργός Εργασίας και η οποία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και προχωρούν με την πειθαρχική έρευνα σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Η Οργάνωση του Προσωπικού ζητεί την απομάκρυνση του Διευθυντή, υποστηρίζοντας ότι «εισάγει νέα διοικητικά ήθη στη Σχολή. Σε πολλές περιπτώσεις υποτίμησε και εκφόβισε τους εκπροσώπους μας και προέβηκε σε αποφάσεις που αφορούν εργασιακά ζητήματα χωρίς τη διαβούλευση της Συντεχνίας. Σημειώνουμε ότι ο ίδιος βρίσκεται υπό διερεύνηση από τον Γενικό Εισαγγελέα με ενδεχόμενο την ποινική του δίωξη, μετά που απείλησε τα μέλη μας με τη λήψη πειθαρχικών μέτρων εναντίον τους αν προχωρήσουν σε απεργιακά μέτρα».

Αναφέρεται επίσης ότι ο Διευθυντής της Σχολής προβαίνει σε αποφάσεις που αφορούν ακαδημαϊκά θέματα χωρίς διαβούλευση με τους Τμηματάρχες, η συμπεριφορά του δημιούργησε ένα κλίμα εκφοβισμού, και χαρακτηριστική της πολιτικής του θεωρούν ότι αποτελεί η πρόσφατη εξαγγελία του προγράμματος «Students first». «Χωρίς να έχουμε ενημερωθεί επαρκώς, με έκπληξη παρατηρούμε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αναφέρεται στα αυτονόητα».

Παρά την ατμόσφαιρα αυτή, προστίθεται, τα μέλη του Προσωπικού συνεχίζουν να εργάζονται με σοβαρότητα και επαγγελματισμό, υπερβαίνοντας εαυτόν και κατά τις εργάσιμες ώρες και κατά τον ελεύθερό τους χρόνο. Γιατί για εμάς αναφέρουν, η ευημερία και η ακαδημαϊκή πρόοδος των μαθητών/τριών μας είναι εκ των πραγμάτων συνυφασμένη με το επάγγελμά μας.

Ο νεοσύστατος Σύνδεσμος Γονέων Αγγλικής Σχολής, ‘StudentsFirst English School Parents Association’ σε επιστολή του προς την ESSA, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα, εκφράζει από την πλευρά του «μεγάλη απογοήτευση και θλίψη που μετά τη πλέον νόμιμη έναρξη πειθαρχικής έρευνας από την Αγγλική Σχολή στην οποία εμπλέκονται μέλη του διδακτικού προσωπικού και τις απόπειρες σας να σταματήσετε αυτή την έρευνα, αποφασίσατε να προχωρήσετε σε απεργία αδιαφορώντας και αγνοώντας αγνοώντας την καταφατική απόρριψη της νομιμότητάς της από το Υπουργείο Εργασίας».

Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι εκπροσωπεί την πλειοψηφία των γονέων μαθητών της Σχολής και δεν θα δεχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις στην έναρξη των μεταρρυθμίσεων «StudentsFirst». «Τονίζουμε ότι είναι καθήκον σας ως εκπαιδευτικό προσωπικό να στηρίξετε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Καταδικάζουμε τη μη αποδοχή σας της μεταρρυθμιστικής ατζέντας και την απαίτησή σας για παραίτηση του Διευθυντή».

Χαρακτηρίζουν αυταρχική και παράνομη την στάση του προσωπικού, προσθέτοντας ότι «δεν μας εκπλήσσει καθώς χρησιμοποιείτε αυτές τις αντικανονικές τακτικές τα τελευταία δύο χρόνια κατά παράβαση του νόμου ενώ επιμένετε επιλεκτικά να αγνοείτε όλες τις αποφάσεις της επιτροπής διαμεσολάβησης του Υπουργείου Εργασίας που ήταν πάντα υπέρ του σχολείου». Θεωρούν δε ότι επειδή πρόκειται για ιδιωτικό σχολείο, το Υπουργείο Εργασίας δεν έχει θέση ούτε λόγο να παρέμβει στην εσωτερική διαχείριση και έχει ξεκαθαρίσει πολλές φορές ότι δεν είναι εργατικό θέμα.

Καλούν το προσωπικό να διακόψει τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει και να προχωρήσει στις νόμιμες διαδικασίες μέσω των αρμόδιων αρχών

Ο Σύλλογος Γονέων «StudentsFirst» αναφέρει ότι θα υπερασπιστεί σθεναρά το σχολείο, τη διεύθυνση, τους μαθητές και τους γονείς από οποιεσδήποτε μη εξουσιοδοτημένες και ανήθικες ενέργειες της Οργάνωσης του Προσωπικού «και των εκφοβιστικών τακτικών ελάχιστων εκπαιδευτικών που πιστεύουμε δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των δασκάλων της Αγγλικής Σχολής».

Καταλήγει δε αναφέροντας ότι όλες αυτές «οι ασεβείς ενέργειες καθώς και οι ψευδείς, κατασκευασμένες και ατεκμηρίωτες και παραποιημένες ανακοινώσεις και κατηγορίες θα πρέπει να σταματήσουν τώρα».