Τηλεόραση Ραδιόφωνο
οδικη ασφαλεια

Η ευαισθητοποίηση για τις συνέπειες των οδικών συγκρούσεων και η εκπαίδευση σε θέματα οδικής ασφάλειας αποτελούν τους κύριους στόχους της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας Εθνοφρουρών, στο πλαίσιο της οποίας διοργανώθηκε ειδική εκδήλωση στο στρατόπεδο «Ηλία Παπακυριακού». 

«θα πρέπει να τους μιλήσουμε να τους προσγειώσουμε και να τους δώσουμε τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν αλλά και τα κίνητρα αυτό κάνουμε αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί όπως έχετε πει όλοι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας και πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε», δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας για τους Εθνοφρουρούς πραγματοποιούνται διαλέξεις από μέλη της Αστυνομίας, αλλά και βιωματικά εργαστήρια με τη χρήση γυαλιών προσομοίωσης αλκοόλης και ναρκωτικών ουσιών. 

«Η ανθρώπινη ζωή, η αρτιμέλεια και η υγεία κάθε πολίτη αποτελούν ανεκτίμητα αγαθά και κυρίως για εσάς τους νέους που έχετε όλο το μέλλον μπροστά σας», είπε χαρακτηριστικά η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Στέφη Δράκου.

Σε μείωση των οδικών θανάτων και τραυματισμών κατά 50% μέχρι το 2030, μέσα από σειρά δράσεων στοχεύει η πολιτεία σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών Γιάννη Καρούσο, ο οποίος ανέδειξε την σημαντικότητας της μεταφοράς των εθνοφρουρών από και προς τις μονάδες του με λεωφορεία. 

«Εγώ είμαι από αυτούς που αποκοιμήθηκαν στον τιμόνι όταν ήμουν στρατιώτης αλλά πρόλαβα να μην γίνει το ατύχημα + είμαι σίγουρος αν είχαμε τότε αυτά που έχουμε σήμερα σίγουρα δεν θα τα είχαμε» ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς και οι πρεσβευτές οδικής ασφάλειας Μιχάλης Σοφοκλέους και Αλέξης Δημητρίου.