Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εγκαινια λοελ

Τα εγκαίνια του νέου υπερσύγχρονου οινοποιείου της ΛΟΕΛ στη Λεμεσό, τέλεσε χθες το απόγευμα ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής, ο οποίος και αναφέρθηκε στην παραγωγή και ποιότητα των αμπελοοινικών προϊόντων που παράγει τόσο το εργοστάσιο όσο και η Κύπρος γενικότερα.

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Γεωργίας εξήρε την σημαντική παρουσία της ΛΟΕΛ στην Κύπρο και το εξωτερικό σημειώνοντας ότι η επένδυση στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων υψηλής αξίας αποτελεί μονόδρομος.

«Υποδομές όπως αυτή που εγκαινιάζουμε σήμερα, συνδράμουν και στη στροφή στην ποιότητα, την πολιτική που αποτελεί πλέον τον ακρογωνιαίο λίθο των σχεδιασμών του Υπουργείου μας. Έχει γίνει πλέον συνείδηση σε όλους μας ότι αποτελεί μονόδρομο η επένδυση στην παραγωγή ποιοτικών αμπελοοινικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας», είπε ο Κώστας Καδής.

Πέραν από τα κρασιά και την κουμανταρία, η ονομασία ΛΟΕΛ είναι συνυφασμένη και με τη ζιβανία, αφού πριν από 26 χρόνια επένδυσε και ανέδειξε τη μοναδικότητα και αυθεντικότητα αυτού του κυπριακού αποστάγματος. Του προϊόντος που έμελλε να γίνει το σήμα κατατεθέν της ποτοποιίας στο νησί, και της παραδοσιακής κυπριακής φιλοξενίας

«Η ΛΟΕΛ εκφράζει την ετοιμότητα και αποφασιστικότητα της να παραμείνει πρωταγωνιστής στην κυπριακή αγορά σε ότι αφορά τα οινικά προϊόντα προσβλέποντας στην συνέχιση του ανοίγματος με ανάλογη επιτυχία και σοβαρότητα στις αγορές του εξωτερικού», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Όμιλου Λαϊκού, Μίνως Χαραλάμπους. 

Το νέο Οινοποιείο της ΛΟΕΛ, ευρίσκεται σε έναν χώρο 12,000 τετραγωνικών μέτρων και κατατάσσεται στα μεγάλα οινοποιεία της Κύπρου, με δυνατότητα επεξεργασίας έξι εκατομμυρίων κιλών σταφυλιών τον χρόνο.