Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δολοφονια πογιατζης

Ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας του 62χρονου Λεόντιο Πογιατζή που διαπράχθηκε στις 15 Ιουλίου του 2021 στην Αναρίτα της Πάφου, αφού ο μάρτυρας κατηγορίας απέσυρε τα όσα κατέθεσε στους ανακριτές.

Με ένορκο δήλωση που υπέβαλε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο αναίρεσε τα όσα κατέθεσε γραπτώς στις Αρχές. Η κατάθεση του μάρτυρα κατηγορίας είχε οδηγήσει στη σύλληψη 41χρονου, 27χρονου και 37 χρόνου.

Υπενθυμίζεται πως, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των τριών προσώπων μετά από τη μαρτυρία από από φιλικό τους πρόσωπο που φέρεται να ήταν παρών στη συζήτηση που έγινε σε ξυλόσπιτο του 34χρονου στο χωριό Κονιά.

Φέρονται να του είχαν προτείνει, σύμφωνα με την μαρτυρία του, να συμμετάσχει στη δολοφονία ή να τους προμηθεύσει με πιστόλι με χρηματικό αντίτιμο 20 χιλιάδων ευρώ.

Ο μάρτυρας της Αστυνομίας ανέφερε σε κατάθεσή του ότι αποχώρησε από την συζήτηση των άλλων τριών αλλά κρυφάκουσε ότι στόχος ήταν ο 60χρονος, για να “μείνει κλειστό το στόμα του”, κατά την έκφραση ενός από τους υπόπτους.

Οι τρεις συλληφθέντες 41, 34 και 27 ετών θα παραμείνουν υπό κράτηση για φόνο εκ προμελέτης στην Πάφο, μέχρι την 30η Ιουνίου ημερομηνία, κατά την οποία θα παρουσιαστούν ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου  που συνεδριάζει στην Πάφο.

Οι τρείς συλληφθέντες ηλικίας αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας για φόνου, φόνο εκ προμελέτης, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, παράνομης κατοχή και μεταφοράς εκρηκτικών υλών και εμπρησμού οχήματος.