Τηλεόραση Ραδιόφωνο
χερια
*Φωτογραφία αρχείου

Την παραχώρηση αντισταθμιστικών παροχών ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχει προκαλέσει το κύμα ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά, ζητούν οι συνταξιούχοι της ΕΚΥΣΥ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα προβλήματα των συνταξιούχων συζητήθηκαν την Τρίτη σε συνεδρίαση, στη Λεμεσό,  η οποία ασχολήθηκε και με την απαίτηση της ΠΕΟ και της ΕΚΥΣΥ για κατάργηση του πέναλτι 12% που επιβάλλεται στις συντάξεις όσων επιλέγουν να συνταξιοδοτηθούν στα 63 τους χρόνια.

Η συνεδρία, προστίθεται, εξουσιοδότησε την Γραμματεία της ΕΚΥΣΥ «να συνεχίσει τον αγώνα μέχρι την ικανοποίηση του στόχου αυτού παρόλο ότι η κυβέρνηση είναι αρνητική».

Συζητήθηκαν επίσης διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, με τον ΓΓ της ΕΚΥΣΥ, Κώστα Σκαρπάρη, που ήταν ο κύριος ομιλητής, να αναφέρει ότι «παρά τα έντονα και συνεχή διαβήματα της Οργάνωσης προς τους αρμόδιους, εντούτοις χιλιάδες αιτήσεις παραμένουν για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς απάντηση από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας, με αποτέλεσμα οι χαμηλοσυνταξιούχοι που επηρεάζονται να έχουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης εξαιτίας  και της ακρίβειας που μαστίζει την κοινωνία».

Η Επαρχιακή Επιτροπή εξουσιοδότησε για το θέμα αυτό την Γραμματεία της ΕΚΥΣΥ να συνεχίσει τα διαβήματά της  προς το Υφυπουργείο Πρόνοιας με όλα τα νόμιμα μέσα, με την ελπίδα ότι θα το ευαισθητοποιήσει ή και να το υποχρεώσει για επίλυση αυτού του προβλήματος, συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Κατά τη συνεδρία, έγινε επίσης ενημέρωση για τα διαβήματα της ΕΚΥΣΥ προς τον Υπουργό Υγείας και τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας με στόχο την επίλυση του προβλήματος που παρουσιάζεται εξαιτίας του υψηλού κόστους που καλούνται να πληρώσουν οι συνταξιούχοι για φάρμακα που δεν καλύπτονται από το ΓεΣΥ.

Υπενθυμίζεται δε ότι η ΕΚΥΣΥ είχε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και αναμένεται να υπάρξει νέα συνάντηση στις αρχές Ιουλίου κατά την οποία η  Οργάνωση θα επιμένει και θα αναμένει την επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Οργανωτική έκθεση για την πορεία των αποτελεσμάτων της ΕΚΥΣΥ Λεμεσού κατέθεσε ο Επαρχιακός Γραμματέας Παντελής Παντελίδης, ο οποίος κάλεσε τα στελέχη της Επαρχιακής Επιτροπής να συμβάλουν με τον δικό τους τρόπο στην βελτίωση των οργανωτικών αποτελεσμάτων και  για την πραγματοποίηση των ετήσιων συνελεύσεων των τοπικών οργανώσεων της ΠΕΟ Λεμεσού.