Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Αλλαγές στα τετράμηνα καταθέτει στη Βουλή το Υπουργείο Παιδείας. 


Εσπευσμένα και με την μορφή του κατεπείγοντος, το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσε στην βουλή τροποποιητικό νομοσχέδιο για τις εξετάσεις 4μήνων, το οποίο μεταξύ άλλων, προβλέπει σημαντικές διαφοροποιήσεις για την ελάφρυνση των μαθητών από το βαρυφορτωμένο σχολικό πρόγραμμα.


Την έντονη αντίδραση της ΟΕΛΜΕΚ προκάλεσε η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας. 


Συγκεκριμένα η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, η οποία εμμένει στην κατάργηση της ενδιάμεσης εξέτασης, δηλαδή της εξέτασης του πρώτου τετραμήνου, κάνει λόγο για συνεχείς αλλαγές που προτείνει το υπουργείο, που έχουν χάσει το λογαριασμό.

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Υπουργός Παιδείας, μίλησε για τις αλλαγές στα τετράμηνα ενώ σχολίασε και την αντίδραση της ΟΕΛΜΕΚ για την πρόταση αυτή.
Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινές δηλώσεις του ο ΓΓ της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας είπε ότι «Το Υπουργείο Παιδείας εισηγείται μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων, ταυτόχρονα όμως, υποβαθμίζει ναι, και την ποιοτική εκπαιδευτική διαδικασία. Υποβαθμίζει, ουσιαστικά, το δημόσιο σχολείο». Παράλληλα, κατηγόρησε τον Υπουργό Παιδείας ότι αποφεύγει την διεξαγωγή ενός ουσιαστικού διαλόγου, με την ΟΕΛΜΕΚ.
Απαντώντας στην αντίδραση της ΟΕΛΜΕΚ ο κ. Προδρόμου σημείωσε ότι «πρέπει να  αποφασίσουν τι θέλουν».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις από πλευράς  ΟΕΛΜΕΚ για υποβάθμιση μαθημάτων που δεν είναι εξεταζόμενα  ο κ. Προδρόμου τόνισε ότι «η τελευταία θέση της ΟΕΛΜΕΚ που έχω ακούσει από τον προηγούμενο πρόεδρο ήταν να τοποθετηθεί η ΟΕΛΜΕΚ, να αλλάξει την θέση που είχε προηγουμένως και να πει ότι θέλουμε να καταργηθούν οι εξετάσεις τετραμήνων», συνέχισε λέγοντας ότι «εάν κάποιοι πράγματι θέλουν να μην υπάρχουν εξετάσεις τετραμήνων, νομίζω ότι πρέπει να είναι οι τελευταίοι που θα πουν ότι θέλουν και άλλα μαθήματα στις εξετάσεις» σημειώνοντας ότι «πρέπει να αποφασίσουν ή θέλουν να μην υπάρχει κανένα εξεταζόμενο ή θέλουν να υπάρχουν τέσσερα.» 

Καταλήγοντας είπε ότι με την ΟΕΛΜΕΚ βρίσκονται σε συνεχή  επαφή,  και θα συζητήσουν όπως πάντα τα θέματα που προκύπτουν.  
 

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί: