Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Οι Υπηρεσίες του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) το 2021 συνέχισαν να λειτουργούν, να εξελίσσονται και να στηρίζουν χιλιάδες άτομα με εμπειρία καρκίνου και μέλη των οικογενειών τους, αναφέρθηκε στην 34η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και το ανώτερο Σώμα του ΠΑΣΥΚΑΦ ενέκρινε ομόφωνα την Έκθεση Πεπραγμένων, τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις και την Έκθεση Ελεγκτών.

Στην ομιλία που απηύθυνε, η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ, Δρ. Άννα Αχιλλεούδη, ανέφερε ότι η Διεύθυνση Έρευνας, Καινοτομίας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων συνέχισε να εργάζεται εντατικά για την ενεργή μας συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και σήμερα ο ΠΑΣΥΚΑΦ συμμετέχει ως εταίρος σε 3 ερευνητικά προγράμματα Horizon 2020, στο πρόγραμμα GATEKEEPER, στο πρόγραμμα INCISIVE και στο πρόγραμμα E-CAN. Αυτή την περίοδο υπάρχουν ανοικτές προτάσεις σε Προγράμματα ERASMUS, HORIZON 2020 και HORIZON EUROPE με 14 υπό αξιολόγηση προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού €1,5 περίπου εκ. ευρώ.

Σημειώθηκε ότι η οικονομική ενίσχυση του ΠΑΣΥΚΑΦ είναι η κινητήριος δύναμη για τη συνέχιση, διεύρυνση και συνεπώς την εξέλιξη των υπηρεσιών και προγραμμάτων του.

Όπως αναφέρθηκε, οι προσπάθειες για οικονομική ενίσχυση συνεχίστηκαν και το 2021 για κάλυψη των εξόδων λειτουργίας των υπηρεσιών. Το 2020 δόθηκε έμφαση στην εισαγωγή νέων ηλεκτρονικών μεθόδων οικονομικής ενίσχυσης, όπως οι ηλεκτρονικές εισφορές μέσω της ιστοσελίδας του ΠΑΣΥΚΑΦ, η Υπηρεσία JCC Smart, το application sKash και η αποστολή μηνύματος στο 7060. Οι μέθοδοι αυτοί εξακολούθησαν να είναι μέρος της στρατηγικής του Συνδέσμου και το 2021. Παράλληλα ενισχύθηκε το ηλεκτρονικό κατάστημα με νέα προϊόντα και πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις που έχουν γίνει θεσμός όπως η Εκστρατεία Οικονομικής Ενίσχυσης ‘Μαζί στη ζωή’, ‘Ο καφές με αγάπη’, ‘Τρέχουμε για τη ζωή’ και ‘Βήματα ζωής’.

Όπως είπε η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ, το 2021 ήταν μια χρονιά ορόσημο στην πορεία του ΠΑΣΥΚΑΦ καθώς έλαβε χώρα η Προκήρυξη του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την Ανέγερση του Κέντρου ΠΑΣΥΚΑΦ. «Η απόκτηση του δικού μας κέντρου αποτελεί σταθμό στην πορεία του Συνδέσμου. Είναι ένα όνειρο που μετά από πολλές προσπάθειες, αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Η πραγματοποίηση του διαγωνισμού, ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον που επιδείχθηκε από τους αρχιτέκτονες του τόπου μας και όχι μόνο, μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Εύχομαι σύντομα να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε και την υλοποίηση του έργου», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια του 2021 οι Επαγγελματίες Υγείας του ΠΑΣΥΚΑΦ ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες 6168  ασθενών και των οικείων τους μέσα από 35162 συναντήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Κύπρο.

Παρόντες ήταν Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,  η Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη, Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χορηγοί, Υποστηρικτές και Μέλη του Συνδέσμου.