Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γιωργος σαββιδης γενικος εισαγγελεας

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταχώρησε έφεση κατά της απόφασης για αναστολή της ποινής φυλάκισης που επιβλήθηκε στον ιατρό που κρίθηκε ένοχος για την πρόκληση θανάτου εξ αμελείας του Σταύρου Γιωργαλλή. 


Την είδηση γνωστοποίησε ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας με ανάρτηση του στο Twitter όπου μεταξύ άλλων σημειώνει ότι έφεση καταχωρίσθηκε και για την απόφαση αθώωσης του δεύτερου γιατρού.


Η ανάρτηση του Γενικού Εισαγγελέα:

γενικος εισαγγελεας για σταυρο γιωργαλλη

 

 

Στις 10 Ιουνίου, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τρία χρόνια αναστολή, στον Δρ Ηρακλή Παντελιδάκη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο τον Μάιο του 2018, του μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή, 10 ετών από τα Κλαυδιά της επαρχίας Λάρνακας.

Στην απόφαση της η Δικαστής είχε αναφέρει πως «έχω σταθμίσει όλα όσα έχουν αχθεί ενώπιον μου. Με δεδομένη τη σοβαρότητα του αδικήματος, τις προβλεπόμενες υπό του Νόμου ποινές και τις αρχές που έχει θέσει η νομολογία αναφορικά με τα αδικήματα αυτής της φύσης, λαμβάνοντας περαιτέρω, υπόψη και σταθμίζοντας κάθε άλλο σχετικό με την επιμέτρηση της ποινής παράγοντα, η σοβαρότητα του αδικήματος δεν αφήνει το οποιοδήποτε περιθώριο παρά την επιβολή ποινής φυλάκισης».

«Οι διάφοροι μετριαστικοί παράγοντες στους οποίους έχω αναφερθεί δεν μπορούν να διαφοροποιήσουν το είδος της ποινής. Τους λαμβάνω όμως υπόψη σε σχέση με το ύψος της», είχε προσθέσει.

Η Δικαστής συνυπολόγισε τα όσα έχουν αναντίλεκτα λεχθεί από τον δικηγόρο του σε σχέση με την αναφορά του ονόματος του στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και τον διασυρμό που έχει υποστεί από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δεχόμενος κατάρες, ύβρεις, χλεύη.

Όλα τα προαναφερθέντα συνηγορούν, ανέφερε η Δικαστής, «στο να ασκηθεί η διακριτική ευχέρεια του Δικαστηρίου υπέρ του κατηγορουμένου και επομένως δικαιολογείται η αναστολή της ποινής φυλάκισης που έχει επιβληθεί. Η ποινή φυλάκισης αναστέλλεται για τρία έτη από σήμερα».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο γιατροί κατηγορούνται ότι κατά την εξέταση του 10χρονου δεν εντόπισαν στην ακτινογραφία το κάταγμα κρανίου, ενώ παρέλειψαν να ζητήσουν γνωμάτευση από ακτινολόγο.


Σημειώνεται ότι ο 10χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όταν ενώ έπαιζε καλαθόσφαιρα την ώρα της γυμναστικής στο Δημοτικό Σχολείο Αλεθρικού όπου φοιτούσε, έπεσε στο έδαφος και κτύπησε στο κεφάλι.


Αφού εξετάστηκε από τους επί καθήκοντι ιατρούς του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, απολύθηκε ενώ λίγες ώρες αργότερα η μητέρα του μετέφερε τον δεκάχρονο πίσω στο Νοσοκομείο, αφού είχε πόνους στο κεφάλι.


Ο 10χρονος είχε μεταφερθεί ακολούθως με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου απεβίωσε στο χειρουργείο.