Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Στο πλαίσιο της πρόληψης των οδικών συγκρούσεων, της πάταξης του φαινομένου της οχληρίας και της εμπέδωσης του αισθήματος οδικής ασφάλειας, χθες βράδυ και τις πρωινές ώρες σήμερα, συνεχίστηκαν οι τροχονομικοί έλεγχοι της Αστυνομίας, παγκύπρια.

Συγκεκριμένα, κατά τους ελέγχους που έγιναν από μέλη της ομάδας ¨Ζ¨ στη Λεμεσό, από μέλη της Τροχαίας Αρχηγείου, (ΟΠΟΔ Αυδήμου και ΕΟΜΟ Αρχηγείου) στους αυτοκινητόδρομος, καθώς και μέλη της Τροχαίας Λευκωσίας στη Λευκωσία, προέκυψαν συνολικά 270 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα.

Επίσης, στη Λεμεσό, κατασχέθηκαν 12 μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού και ένα αυτοκίνητο, ενώ 27χρονος εντοπίστηκε να οδηγεί μοτοσικλέτα χωρίς άδεια οδηγού, χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας και μετέφερε επιβάτη χωρίς να δικαιούται. Επίσης, ο 27χρονος βρέθηκε θετικός σε προκαταρκτικό έλεγχο νάρκοτεστ.

Η Αστυνομία Κύπρου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της οδικής ασφάλειας, με στόχο τη μείωση των οδικών συγκρούσεων, των τραυματισμών, και της απώλειας ζωών στο οδικό δίκτυο. Οι καθημερινοί τροχονομικοί έλεγχοι και η διαρκής ενημέρωση του κοινού, έχουν ως σκοπό την καλλιέργεια και εμπέδωση της οδικής συνείδησης. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, είναι απαραίτητη η συμβολή όλων, είτε με τη δράσητων αρμόδιων φορέων και οργανωμένων συνόλων, είτε και ατομικά από μέρους όλων όσων χρησιμοποιούν και διακινούνται στο οδικό δίκτυο.

Βασικοί παράγοντες είναι η τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και η συμμόρφωση στα σήματα τροχαίας, η καταλληλότητα των οχημάτων, ενώ καταλυτικοί είναι και οι παράγοντες που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην πρόκληση οδικών τροχαίων συγκρούσεων, όπως η παραβίαση του ορίου ταχύτητας, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας, παιδικών καθισμάτων, προστατευτικού κράνους, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση κλπ.