Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αννα αριστοτελους καταγγελιες

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τα πρώτα πρόσωπα που θα βρεθούν ενώπιον του ποινικού ανακριτή Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, για να καταθέσουν τα όσα γνωρίζουν γύρω από τις καταγγελίες της Διευθύντριας των Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους και της ανώτερης λειτουργού, Αθηνάς Δημητρίου.

Στη λίστα αναμένεται να αναγράφονται περισσότερα από δεκαπέντε ονόματα, με πρώτο της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών η οποία και προέβη στις σοβαρές καταγγελίες για ανώτερο Αξιωματικό της Αστυνομίας.

Η επόμενη μέρα της διαθεσιμότητας

Την ίδια ώρα, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου υπεραμύνεται των χειρισμών της σε ότι αφορά τη διαδικασία διαθεσιμότητας του ανώτερου Αξιωματικού της Αστυνομίας.

«Παρέμεινα προσηλωμένη στις νενομισμένες διαδικασίες και τις εφάρμοσα αυστηρά πιστεύω πως ενήργησα σωστά και νομίζω θα πρέπει να αφήσουμε πλέον τη διαδικασία που ξεκίνησε και τον ποινικό ανακριτή για το πόρισμα του. Ως πολιτικός προϊστάμενος έχω τοποθετηθεί», τόνισε η Στέφη Δράκου.

Παράλληλα, νομικοί κύκλοι εγείρουν ερωτήματα για τον βασικό μάρτυρα ο οποίος κρατείται στις Κεντρικές Φυλακές, αλλά και για τις διαδικασίες που θα έπρεπε να γίνουν από τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη έρευνα από ποινικό ανακριτή.

Συγκεκριμένα, ο νομικός, Ανδρέας Αγγελίδης, είπε πως «εδώ κρίθηκε ότι η μαρτυρία, η οποία προέρχεται μάλλον από τις Κεντρικές Φυλακές ότι δυνατόν να την επηρεάσει ο Αξιωματικός. Πώς θα μπορεί να την επηρεάσει δεν το κατανοώ. Από εκεί και πέρα όμως τίθεται το ερώτημα. Εάν ο ίδιος έπρεπε να απομακρυνθεί για να μην επηρεαστεί η μαρτυρία τότε η ίδια η διευθύντρια που είναι δίπλα από τον κύριο μάρτυρα θα έπρεπε να παραμένει στην θέση της. Αυτά είναι συλλογισμοί κοινής αντίληψης».

Σε ότι αφορά την υπηρεσία όπου εργάζεται ο ανώτερος Αξιωματικός έχουν ήδη τροχοδρομηθεί οι διαδικασίες για τον προσωρινό αντικαταστάτη του μέχρι τις 20 Ιουλίου, ημέρα τερματισμού της διαθεσιμότητας.