Τηλεόραση Ραδιόφωνο
 Zero Waste Beach Awards

Εννέα παράκτιες επιχειρήσεις αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες στα φετινά βραβεία Zero Waste Beach Awards 2022 για τις υπεύθυνες πρακτικές που υιοθέτησαν για τη διαχείριση των σκουπιδιών ανάμεσα από συνολικά 320 συμμετοχές. 


«Μέσω αυτού του προγράμματος που αποτελεί την ναυαρχίδα των περιβαλλοντικών μας δράσεων μαζί με το δίκτυο της ΑΚΤΗΣ δημιουργούμε υποδομές και συμβάλουμε με συγκεκριμένες δράσεις που αποσκοπούν σε ουσιαστικά και μετρήσιμα αποτελέσματα», δήλωσε η Υπεύθυνη Εταιρικών Υποθέσεων και Βιωσιμότητας της Coca Cola HBC Κύπρου, Μελίνα Λιμνάτη. 


«Από την πλευρά του Υπουργείου πρέπει να σας πω ότι προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των θαλάσσιων απορριμμάτων από χερσαίες πηγές μέσα από την εφαρμογή μιας σειράς πολιτικών», σημείωσε από πλευράς του ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής. 


Με τις δράσεις του προγράμματος από το 2018 μέχρι και σήμερα με την συμβολή των 25 τοπικών αρχών, των επιχειρήσεων και των μελών του δικτύου και 64 φορέων του Δημόσιου τομέα επιτεύχθηκε η συγκέντρωση περισσότερων από 2μίση χιλιάδων τόνων ανακυκλώσιμων υλικών. 


«Κάθε χρόνο αυξάνονται, αυξάνονται οι καλές πρακτικές, αυξάνονται τα σκουπίδια τα ανακυκλώσιμα που δεν πάνε σε χωματερές και πάνε για ανακύκλωση και αυξάνεται και η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση όλων των επιχειρήσεων», είπε η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Μελετών και Έρευνες ΑΚΤΗ, Δρ Ξένια Λοϊζίδου. 


Στην κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων βραβεύτηκαν το Kanika hotels & resorts, Atlantica Sancta Napa Hotel, Louis Hotel, Aliathon Hotel. Στην κατηγορία των μικρών επιχειρήσεων βραβεύθηκαν το Medflora Museum, Grape by the sea, Sandy Beach Bar και Technopolis20.