Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αγγλικη σχολη κομης 21/06

Οι μαθητές και οι καθηγητές της Αγγλικής Σχολής καλωσόρισαν θερμά την Αυτού Βασιλική Υψηλότης Κόμη του Γουέσεξ Εδουάρδο στις εγκαταστάσεις του σχολείου την Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022, στο πλαίσιο των εορτασμών του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ Β' σε όλη την Κοινοπολιτεία.

Ανακοίνωση από την Αγγλική Σχολή αναφέρει ότι ο Κόμης έγινε δεκτός από τον Διευθυντή David Lambon και το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής.

Σημειώνεται ότι η Αγγλική Σχολή ιδρύθηκε το 1900 και είναι το αρχαιότερο σχολείο του είδους του εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. "Αυτή η ιδιαίτερη υπόσταση ήταν εμφανές κατά την επίσκεψη του Κόμη του Γουέσεξ, αντικατοπτρίζοντας επίσης τη μακρόχρονη παράδοση του σχολείου όσον αφορά τις βασιλικές επισκέψεις, που χρονολογείται από την επίσκεψη της Πριγκίπισσας Μαρία το 1936, καθώς και την ευρύτερη σύνδεσή του σχολείου με το Ηνωμένο Βασίλειο" προστίθεται.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ των ιστορικών ορόσημων στην ένδοξη ιστορία του σχολείου ήταν η επίσκεψη του Πρίγκιπα Φίλιππου, το 1993, ο οποίος απένειμε το παγκοσμίου κύρους Duke of Edinburgh International Award στους μαθητές εκείνης της χρονιάς.

"Η Αγγλική Σχολή έχει μακρά και διακεκριμένη ιστορία σχετικά με το Duke of Edinburgh International Award, που χρονολογείται από το 1968. Ως το κορυφαίο βραβείο νεανικής επιτυχίας στον κόσμο, στοχεύει να εξοπλίσει τους νέους για τη μετέπειτα ζωή και εργασία τους. Άλλωστε, το σχολείο είναι το αρχαιότερο ανεξάρτητο κέντρο στον κόσμο, που απονέμει αυτό το βραβείο, ενώ κατά το φετινό ακαδημαϊκό έτος συμμετείχαν περισσότεροι από 700 μαθητές".

Όσον αφορά την επίσκεψη του Κόμη, ο Διευθυντής David Lambon υπογράμμισε την πολυετή και πολύπλευρη σύνδεση του σχολείου με το Ηνωμένο Βασίλειο, παράλληλα με τις άριστες σχέσεις που διατηρεί με τη βρετανική Ύπατη Αρμοστεία στην Κύπρο.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Κόμη του Γουέσεξ Εδουάρδο στο σχολείο μας, διευρύνοντας περαιτέρω τις μακροχρόνιες σχέσεις μας. Από την ίδρυσή μας το 1900, διατηρούμε στενούς δεσμούς με το Ηνωμένο Βασίλειο, τόσο μέσω του Duke of Edinburgh International Award, όσο και μέσω πολλών γενεών φοιτητών που φοιτούν σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου. Σήμερα, ο κόσμος αλλάζει συνεχώς, ωστόσο, το πρόγραμμα Duke of Edinburgh International Award παραμένει μια σταθερή οδός για την ανάπτυξη των μαθητών μας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την κάθοδο του Κόμη Γουέσεξ στο σχολείο και την συνάντηση του με τους παραλήπτες του φετινού βραβείου».

Ο Διευθυντής κ. Lambon είχε επίσης την ευκαιρία να μοιραστεί την πρωτοβουλία Students First, μέσω του οποίου το σχολείο κάνει το επόμενο βήμα στο μέλλον της εκπαίδευσης και της πνευματικής φροντίδας, παραμένοντας επικεντρωμένη στους μαθητές. Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει βελτιώσεις σε όλους τους τομείς του σχολείου και στοχεύει στην ενίσχυση του εκπαιδευτικού ρόλου του, προετοιμάζοντας μαθήτριες / μαθητές για την εισαγωγή τους σε υψηλής ποιότητας πανεπιστημιακά ιδρύματα αλλά και ενδυναμώνοντάς τους ώστε να γίνουν δημοκρατικοί πολίτες του κόσμου και να διαδραματίσουν ηγετικούς ρόλους στην ενήλικη ζωή τους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Κόμης του Γουέσεξ περιηγήθηκε επίσης στο χώρο του ιδρύματος και του δόθηκε ένα αναμνηστικό φωτογραφικό άλμπουμ, γεμάτο με αρχειακά στιγμιότυπα της πλούσιας 120χρονης ιστορίας του σχολείου, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών από προηγούμενες βασιλικές επισκέψεις της Πριγκίπισσας Μαρία (το 1936) και του Πρίγκιπα Φίλιππου (το 1993).
 

αγγλικη σχολη κομης 21/06
αγγλικη σχολη κομης 21/06
αγγλικη σχολη κομης 21/06