Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κρουσματα

Κληθείς να σχολιάσει την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των νοσηλειών, σε παρέμβαση του στο «Μέρα Μεσημέρι», ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 42 άτομα εκ των οποίων μόνο ο ένας βρίσκεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια αύξηση του ποσοστού θετικότητας. Έχει αυξηθεί ο αριθμός των θετικών περιστατικών. Κατ’ αναλογία υπήρξε και μια αύξηση στον αριθμό των νοσηλευόμενων», είπε ο κύριος Χαριλάου.

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι όπως δήλωσε, η αύξηση που παρατηρείται στις νοσηλείες στα Νοσοκομεία Βραχείας νοσηλείας τις τελευταίες μέρες είναι αποτέλεσμα του τριημέρου του Κατακλυσμού.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, καθησυχάζει δηλώνοντας ότι, «η αύξηση των νοσηλευόμενων δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα, υπάρχουν υποδομές, το προσωπικό για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα περιστατικά χωρίς να επηρεάζεται η ομαλή λειτουργία των Νοσοκομείων».

Σύμφωνα με τον κύριο Χαριλάου, δεν βλέπουμε τις βαριές πνευμονίες και τις βαριές αναπνευστικές ανεπάρκειες όπως βλέπαμε την περίοδο που είχαμε την μετάλλαξη δέλτα, ενώ πλέον κυριαρχεί μετάλλαξη η ΒΑ.5 όπου είναι υπερμεταδοτική και για αυτό το λόγο στην Κύπρο βλέπουμε μια αύξηση το τελευταίο διάστημα.

Κλείνοντας διαβεβαίωσε ότι είναι σε ετοιμότητα, αν παραστεί ανάγκη, ότι θα μπορέσουν να διαθέσουν τους απαιτούμενους πόρους για να ανταπεξέλθουν.