Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μαριος πελεκανος

«Κόβει» κάθε φημολογία ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος περί δήθεν πρότερης γνώσης του Προέδου για την υπόθεση της Άννας Αριστοτέλους. Στον απόηχο δημοσιευμάτων, και της κριτικής που άσκησε το ΔΗΚΟ στις πρωινές του αναφορές στο ΡΙΚ, ο Μάριος Πελεκάνος, μέσα από τον ΑΝΤ1, ξεκαθαρίζει τη θέση του.


Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Όχι, ο Πρόεδρος δεν γνώριζε για το συγκεκριμένο θέμα το οποίο έχει δημοσιοποιηθεί. Ο πρόεδρος αυτό που γνώριζε, και μάλιστα έγινε και μια σύσκεψη στο Προεδρικό για διάφορα θέματα, είναι ότι υπήρχαν κάποια θέματα για συνεργασία της Αστυνομίας με την Διεύθυνση των Φυλακών. Αλλά ως εκεί»

Ερωτηθείς εκ νέου, επανέλαβε πως:


«Δεν γνώριζε για το θέμα που έχει δει το φως της δημοσιότητας την προηγούμενη εβδομάδα»

Από εκεί και πέρα όπως ανέφερε ο κ. Πελεκάνος, η κυβέρνηση έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους θεσμούς και την δικαιοσύνη, και πως εκεί και όπου υπάρχουν ευθύνες, αυτές θα αποδοθούν. 

Λίγο αργότερα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος προέβη και σε γραπτή ανακοίνωση, απαντώντας συγκεκριμένα στις επικρίσεις του ΔΗΚΟ.

Αυτούσια η γραπτή απάντηση:

Σε σχέση με την ανακοίνωση του Δημοκρατικού Κόμματος για τις καταγγελίες, στις οποίες προέβη η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών κα Άννα Αριστοτέλους και τον ανυπόστατο ισχυρισμό ότι τάχα “ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος παραδέχτηκε σήμερα ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Γενικός Εισαγγελέας, ακόμη και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γνώριζαν για αυτές τις καταγγελίες, ήταν ενήμεροι πριν από τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, αλλά δεν έκαναν τίποτα”, παραθέτω πιο κάτω αυτούσιες τις αναφορές μου στη σημερινή πρωινή εκπομπή του Γ’ Προγράμματος του ΡΙΚ, αφήνοντας τα συμπεράσματα στην κρίση των συμπολιτών μας.

«Ο Πρόεδρος ενημερώθηκε από τη στιγμή που το θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Όσον αφορά για διάφορα προβλήματα που υπήρχαν στις Κεντρικές Φυλακές και αφορούσαν τη συνεργασία μεταξύ της Διεύθυνσης και της Αστυνομίας, ναι ο Πρόεδρος ήταν ενήμερος είχε γίνει μάλιστα και μία σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα, δεν ήταν όμως ο Πρόεδρος ενήμερος - και αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω - για το θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από μερικές μέρες.

Δεν γνώριζε για το συγκεκριμένο θέμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δεν ήταν εις γνώση του το συγκεκριμένο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος γνώριζε για διάφορα προβλήματα που υπήρχαν στις Κεντρικές Φυλακές και όπως έχω πει προηγουμένως αφορούσαν ουσιαστικά τη συνεργασία μεταξύ της Διεύθυνσης των Φυλακών και της Αστυνομίας. Δεν είχαν να κάνουν με το θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας».