Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πλαστικες σακουλες βυθος θαλασσα

Πλαστικές σακούλες, μπουκάλια και κονσέρβες από το βυθό στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας, απομακρύνθηκαν κατά τη διάρκεια καθαρισμού που διοργάνωσε την Κυριακή η εταιρεία Melco Cyprus, που ανέλαβε την ανάπτυξη και λειτουργία των Cyprus Casinos (“C2”) και του City of Dreams Mediterranean, του πρώτου πολυθεματικού θερέτρου στην Κύπρο.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η δράση αποτελεί μέρος μιας σειράς πρωτοβουλιών της Melco με στόχο τη μείωση των θαλάσσιων απορριμμάτων και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις επιπτώσεις της ρύπανσης στο οικοσύστημα της Μεσογείου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εθελοντές και μέλη του προσωπικού της Melco καταδύθηκαν στη θάλασσα στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας και απομάκρυναν απορρίμματα από το βυθό, όπως πλαστικές σακούλες, μπουκάλια και κονσέρβες».

Ο καθαρισμός διοργανώθηκε από τη Melco Cyprus και τον Καταδυτικό Όμιλο Nautilus C.M.A.S. Λεμεσού, με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού. Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν επίσης η Κυπριακή Ομοσπονδία Υποβρυχίων Δραστηριοτήτων και το SeaQuest Divers Club.