Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βασιλικο διαμαρτυρια

Για ένα σενάριο που φαντάζει εφιάλτης μίλησε ο Κοινοτάρχης Τόχνης, Παντελής Χαραλάμπους όσον αφορά τα προβλήματα που εντοπίζονται στην περιοχή του Βασιλικού λόγω καύσης ελαστικών και διαφόρων άλλων αναπτύξεων.

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», προειδοποίησε τους αρμόδιους ότι αν δεν λάβουν στα σοβαρά υπόψη τους κοινοτάρχες των γύρω περιοχών, τότε οι επιπτώσεις ενός ενδεχόμενου ατυχήματος στο ενεργειακό κέντρο του Βασιλικού θα επηρεάσουν ολόκληρη την Κύπρο.

«Δυστυχώς το κράτος και οι αρμόδιοι, αν μπορούμε να πούμε ότι είναι αρμόδιοι, αποφάσισαν με τις ενέργειες τους και την προχειρότητα τους που χειρίζονται το θέμα του ενεργειακού και του Βασιλικού να καταστρέψουν αυτή την περιοχή», δήλωσε με έντονο ύφος. 

Ακολούθως εξήγησε ότι οι εννέα κοινότητες του Βασιλικού ζητούν τα αυτονόητα. 

«Ζητούμε καλύτερη ποιότητα ζωής. Ζητάμε από το κράτος να σταματήσει να αδειοδοτεί άλλα ρυπογόνα εργοστάσια, όπως τα εργοστάσια ασφάλτου», ανέφερε ο κ. Χαραλάμπους. 

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι σε περίπτωση ατυχήματος κινδυνεύει όλη η Κύπρος και όχι μόνο οι κοινότητες, ενώ σημείωσε ότι ατυχήματα στην περιοχή συμβαίνουν πολύ συχνά.

«Πρόκειται για σοβαρά περιβαλλοντικά ατυχήματα και όχι μόνο… Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε μια μεγάλη καταστροφή που η έκρηξη στο Μαρί θα φαντάζει σαν πυροτέχνημα», είπε. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο οι εμπλεκόμενοι θα έχουν συνάντηση στην Καλαβασσό, έτσι ώστε να αποφασίσουν τα επόμενο τους βήματα. Ενώ την ερχόμενη Παρασκευή κοινοτάρχες, Τμήμα Περιβάλλοντος και όλοι οι εμπλεκόμενοι θα αναλύσουν εις βάθος το θέμα στη Βουλή.

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί: