Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Άννα Αριστοτέλους

Εν αναμονή της τοποθέτησης του Ανώτερου Αξιωματικού τελεί η πολιτική προϊστάμενος της Αστυνομίας, Στέφη Δράκου, η οποία όπως έγινε γνωστό από χθες βράδυ, τον ενημέρωσε τηλεφωνικά για την πρόθεση της να τον θέσει σε διαθεσιμότητα.

Την ίδια ώρα, σήκωσε ήδη «μανίκια» ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, μετά τον διορισμό του από τον Γενικό Εισαγγελέα ως ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή για τις καταγγελίες της Διευθύντριας των Φυλακών, καθώς οι όροι εντολής προβλέπουν όπως το πόρισμα ετοιμαστεί εντός ενός μηνός.

Όπως γνωστοποίησε η Υπουργός Δικαιοσύνης χθες το βράδυ ενημέρωσε τον Ανώτερο Αξιωματικό της Αστυνομίας για την πρόθεσή της να τον θέσει σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο. Ο Αξιωματικός ζήτησε και έλαβε χρόνο μέχρι την Τετάρτη για να απαντήσει.

Σημειώνεται ότι μετά από την καταγγελία που υπέβαλαν τη Δευτέρα η Διευθύντρια του Τμήματος Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους και η Ανώτερη Λειτουργός Τμήματος Φυλακών, Αθηνά Δημητρίου, και τον διορισμό εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη ως ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, η κ. Δράκου «ενημέρωσε προσωπικά τον Ανώτερο Αξιωματικό της Αστυνομίας για την πρόθεσή της να τον θέσει σε διαθεσιμότητα, δίνοντάς του το δικαίωμα να τοποθετηθεί πριν από τη λήψη της τελικής απόφασής της».

Ο Ανώτερος Αξιωματικός ζήτησε και του δόθηκε χρόνος το αργότερο μέχρι την Τετάρτη προκειμένου να συμβουλευτεί τους νομικούς του συμβούλους προτού απαντήσει.

Νωρίς χθες το πρωί, και 72 ώρες μετά τις αποκαλύψεις ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας επικοινωνούσε με βαρυποινίτη, ζητώντας βίντεο και στοιχεία με σκοπό να πλήξουν την Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, ο φάκελος με τους διαδικτυακούς διαλόγους και άλλα τεκμήρια παραδόθηκε στους επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης μελέτησαν τα όσα τους παραδόθηκαν, και μετά από λίγες ώρες, ανακοινώθηκε ο διορισμός του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ως ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή. 

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος δήλωσε ότι «το θέμα παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης, έχουμε εμπιστοσύνη στους θεσμούς, έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα πρέπει να αναμένουμε, αφού ολοκληρωθούν κάποιες έρευνες, να δούμε τι θα περιλαμβάνονται σε αυτά τα πορίσματα. Και εκεί και όπου πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα και αποφάσεις εκεί και όπου προκύπτουν οποιεσδήποτε ευθύνες, θα αποδοθούν». 

Η επιστολή των δικηγόρων

Τα τεκμήρια παραδόθηκαν στη Νομική Υπηρεσία νωρίς το πρωί, μαζί με επιστολή την οποία υπογράφουν οι δικηγόροι της Διευθύντριας και της Ανώτερης Λειτουργού των Φυλακών, Γεώργιος Τριανταφυλλίδης και Πάμπος Ιωαννίδης. 


Τα τεκμήρια αφορούν σε μηνύματα τα οποία ο ανώτερος αξιωματικός, ο οποίος και κατονομάζεται, φέρεται να αντάλλαζε, μέσω του προσωπικού του τηλεφώνου, με βαρυποινίτη, ο οποίος εκτίει ποινή πολύχρονης φυλάκισης για υπόθεση ναρκωτικών. 

Στην επιστολή, οι δικηγόροι αναφέρουν ότι θεωρούν την υπόθεση «ως μια πολύ σοβαρή υπόθεση διαπλοκής και διαφθοράς, εφόσον ανώτατο στέλεχος της Αστυνομίας παρουσιάζεται να έχει χρησιμοποιήσει παράνομα και αθέμιτα μέσα για να προκαλέσει ηθική και επαγγελματική ζημιά στις πελάτιδες μας, επιχειρώντας να εισβάλει στην προσωπική τους ζωή με τη βοήθεια κατάδικου βαρυποινίτη». 

Ζητούν, παράλληλα, όπως το εν λόγω στέλεχος της Αστυνομίας τεθεί αμέσως σε διαθεσιμότητα. 

 Έχουμε εμπιστοσύνη στον Γενικό Εισαγγελέα και αναμένουμε τον διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, ο οποίος να μπορεί να διερευνήσει με αντικειμενικότητα και εις βάθος την υπόθεση. Οι ενέργειες που έχουμε καταγγείλει είναι πολύ σοβαρές όπως έχει επισημανθεί από θεσμικούς και άλλους αξιωματούχους», σχολίασε η Διευθύντρια των Φυλακών. 

Μάλιστα η Άννα Αριστοτέλους, με τις δηλώσεις της, δεν έκρυψε τη ανησυχία της για πιθανή παρέμβαση του αξιωματικού στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Δεν είναι μια απλή υπόθεση είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς και σίγουρα δεν είναι κάτι το οποίο υποβάλλεται καταγγελία άμεσα. Τα στοιχεία δόθηκαν στους δικηγόρους μας βρίσκονταν υπό μελέτη και τον κατάλληλο χρόνο έγινε η καταγγελία.