Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Ικανοποιημένες από τα αποτελέσματα που προέκυψαν στην σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, δηλώνουν οι οργανώσεις των αιγοπροβατοτρόφων. 

Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αφού άκουσε τα αιτήματα των αιγοπροβατοτρόφων, οι οποίοι λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής ζητούν αύξηση της τιμής του γάλακτος, υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει καθολικά τις πρόνοιες του Κανονισμού που καθιερώνει το χαλλούμι ως Προϊόν ΠΟΠ. 

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής, «θα πρέπει να βρεθούν οι χρυσές λύσεις, οι οποίες θα οδηγούν στην αύξηση της αμοιβής των αιγοπροβατοτρόφων ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν βιώσιμοι, γιατί χωρίς να παραμείνουν βιώσιμοι ούτε γάλα θα έχουμε ούτε και χαλλούμι». 

Κατατέθηκαν επίσης εισηγήσεις για την αύξηση παραγωγής γάλακτος κατά τη διάρκεια του έτους. Εκπρόσωπος των αιγοπροβατοτρόφων εξέφρασε ικανοποίηση από την αντιμετώπιση της οποίας έτυχαν τα αιτήματα τους. 

«Ο πρόεδρος μας άκουσε με κατανόηση αντιλαμβάνεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και συνεχίζουμε με τις επόμενες συναντήσεις που θα έχουμε», σχολίασε ο  Πρόεδρος Ομάδας Παραγωγών Αιγοπροβατοτρόφων, Σωτήρης Καδής.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με όλες τις ομάδες που εμπλέκονται στο ζήτημα του χαλουμιού.