Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας

Εν πλω για τον Πειραιά οι πρώτοι επιβάτες του πλοίου που σάλπαρε μετά από 21 χρόνια από τη Λεμεσό, σηματοδοτώντας την αρχή μιας νέας εποχής στην θαλάσσια διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας. Το πλοίο ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής από την Λεμεσό και αναμένεται να φτάσει το απόγευμα σήμερα στο Λιμάνι του Πειραιά. 


Στο παρθενικό ταξίδι του Νταλίλα προς τον Πειραιά, μεταξύ των 173 επιβατών, είναι οι Υφυπουργοί Ναυτιλίας και Τουρισμού, Βασίλης Δημητριάδης και Σάββας Περδίος, βουλευτές, αλλά και δημοσιογράφοι.
Ο ΑΝΤ1 βρίσκεται στο πλοίο και συμμετέχει στο ιστορικό ταξίδι με προορισμό τον Πειραιά και μεταφέρει το σκηνικό που επικρατεί. Σε απευθείας σύνδεση από το πλοίο  που βρίσκεται μεσοπέλαγα μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης και μετέφερε το κλίμα που επικρατεί στο πλοίο καθώς και τις εντυπώσεις από πλευράς επιβατών. 


Με αρκετή συγκίνηση όπως χαρακτηριστικά είπε ξεκίνησε το ταξίδι με προορισμό τον Πειραιά μετά από 21 χρόνια.  «Το ταξίδι είναι πολύ καλό ο καιρός είναι ιδανικός και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα σε όλη την διαδρομή», σημείωσε. Τόνισε δε, ότι οι εντυπώσεις από πλευράς επιβατών είναι πολύ θετικές. 


«Ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκονται και άτομα που είχαν ταξιδέψει πριν 22 χρόνια, άτομα τα οποία  αδυνατούν τα ταξιδέψουν εκτός Κύπρου και αυτό δείχνει ξεκάθαρα και την προστιθέμενη αξία του εγχειρήματος και της εναλλακτικής συνδεσιμότητας», σημείωσε ο κ. Δημητριάδης. 


Την ίδια ώρα ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι πέραν από το ταξίδι οι αρμόδιοι βρίσκονται στο πλοίο με σκοπό να καταγράψουν τυχόν προβλήματα και εισηγήσεις και σε συνεννόηση με την διαχειρίστρια εταιρία να προβούν στις απαραίτητες βελτιώσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών. 


Σημειώνεται ότι σήμερα γύρω στις 18:00 το απόγευμα όπου και αναμένεται να φτάσει το πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά, ο Δήμαρχος Πειραιά σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας της Ελλάδας και τον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά ετοιμάζουν εκδήλωση υποδοχής για τους επιβάτες και το πλήρωμα του πλοίου. 


Υπενθυμίζεται ότι χθες πραγματοποιήθηκαν σε μια πανηγυρική τελετή, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη,  τα εγκαίνια της θαλάσσιας επανασύνδεσης Κύπρου Ελλάδος, ύστερα από 21 ολόκληρα χρόνια και στην παρουσία σύσσωμης της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου.