Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Γιάννης Καρούσος

Πιο επιτακτική από ποτέ άλλοτε η εξεύρεση στοχευμένων λύσεων και μέτρων στην «ανοικτή πληγή» των οδικών συγκρούσεων. Τα μέχρι σήμερα στοιχεία για το 2022 χαρακτηρίζονται ως αποκαρδιωτικά, με τον Υπουργό Μεταφορών να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για αναχαίτιση του τραγικού αυτού φαινομένου.

Ο Γιάννης Καρούσος φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 το Σάββατο, ξεκαθαρίζοντας πως είναι πλέον η ώρα δημιουργίας μιας «κοινωνικής συμμαχίας», όπου καμία ιδέα, καμιά πρωτοβουλία δεν πρέπει να μείνει στο περιθώριο.

Για τον σκοπό αυτό ο Υπουργός συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη αύριο Δευτέρα (20/06), παραδεχόμενος πως τα πρόσφατα περιστατικά θανατικών συγκρούσεων έχουν θορυβήσει τον ίδιο αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σημείωσε παράλληλα πως ήδη το Υπουργείο έχει προβεί σε αρκετές δράσεις και πρωτοβουλίες το τελευταίο διάστημα, ωστόσο αυτό που προβληματίζει, είναι η απουσία ρητού νομοθετικού πλαισίου για αρκετές από αυτές.

«Αρκετά από αυτά τα θανατηφόρα που είχαμε τελευταία, δεν θα τα είχαμε αν ήταν σε ισχύ νομοθεσίες που έχουμε καταθέσει στη Βουλή, και αυτή την στιγμή έχει ξεκινήσει η κατ’ άρθρον συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή Μεταφορών» σχολίασε ενδεικτικά ο κ. Καρούσος.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προτάσεις που αφορούν τις αλλαγές στις άδειες οδήγησης, ο νόμος για τα scooter, και της μαθητικής μοτοσικλέτας. «Αν ήταν ψηφισμένος ο νόμος δεν θα κυκλοφορούσαν στο οδικό δίκτυο» ανέφερε καταληκτικά ο Υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα, η Κύπρος μετρά 22 θύματα της ασφάλτου, με ενδεικτικό το ότι από το περασμένο Σάββατο, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από οδικές συγκρούσεις στην Κύπρο.