Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας

Πλώρη για Πειραιά έβαλε το επιβατηγό πλοίο Daleela, σηματοδοτώντας την αρχή μιας νέας εποχής στην θαλάσσια διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας.

Μετά από 21 ολόκληρα χρόνια, το πλοίο σαλπάρει για Ελλάδα, μεταφέροντας 173 άτομα, μεταξύ αυτών κρατικοί αξιωματούχοι, Βουλευτές, δημοσιογράφοι και μέλη της ομάδας που εργάστηκαν για το όλο εγχείρημα.

Πριν από την αναχώρηση, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 12:00, στο πλοίο ξεναγήθηκαν η πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρουσός, βουλευτές και άλλοι αξιωματούχοι.

ξενάγηση

Την ιδιαίτερη χαρά του για την ευόδωση της προσπάθειας εξέφρασε με ανάρτηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. «Μια προσπάθεια πολλών χρόνων επιτέλους γίνεται πραγματικότητα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ήδη από το πρωί στο χώρο του λιμανιού Λεμεσού δόθηκε πανηγυρικό κλίμα, παρούσης της πολιτικής ηγεσίας, υπουργών και ανώτερων αξιωματούχων. 

Στο σημείο έφτασε μάλιστα υπό τους ήχους της φιλαρμονικής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ σε περίοπτη θέση το επιβατηγό πλοίο Daleela, το οποίο γράφει εκ νέου ιστορία, 21 χρόνια μετά.

Τις προηγούμενες μέρες το πλοίο βρισκόταν στο Σουέζ όπου και ανακαινίστηκε πλήρως. Ακολούθως βρέθηκε στη Σαλαμίνα και τον Πειραιά για νέα επίπλωση, ενώ από νωρίς το πρωί άρχισε η τροφοδοσία του και η εγκατάσταση διάφορων μηχανημάτων στην καφετέρια, το εστιατόριο και τα μπαρ. 

Πρόκειται για ένα μεγάλο εγχείρημα που ο κόσμος έχει ήδη αγκαλιάσει, καθώς οι κρατήσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. 

Η ανάδοχος εταιρεία επέλεξε ένα πλοίο με ικανότητα μεταφοράς περισσότερων επιβατών από το ελάχιστο που προνοούσε ο διαγωνισμός, ωστόσο η άδεια που εξασφάλισε αφορά 340 άτομα στο σύνολο, συμπεριλαμβανομένου προσωπικού, με τον μέγιστο αριθμό επιβατών να ανέρχεται στους 270 ανά ταξίδι. Ενώ πέραν από το εστιατόριο, την καφετέρια και το ιατρείο που προβλέπεται στη σύμβαση, στο πλοίο θα λειτουργούν μπαρ και παιδότοπος, καζίνο και υπηρεσίες για μεταφορά κατοικίδιων. 

Το πλοίο αποπλέει με 173 άτομα, μεταξύ αυτών κρατικοί αξιωματούχοι, Βουλευτές, δημοσιογράφοι και μέλη της ομάδας που εργάστηκε για το όλο εγχείρημα.

p1
p2
p3
p4
p5
p6
p7
p8
p9
p10
ακτοπλοϊκή σύνδεση
1
2
3
4
5
6
ξενάγηση
1
2
3
4
5
6
7
8
9
ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας