Τηλεόραση Ραδιόφωνο
άννα αριστοτέλους, φυλακές

Με ένα λακωνικό σχόλιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέρριψε κατηγορηματικά, πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο και σύμφωνα με τις οποίες ήταν εδώ και ένα μήνα εις γνώση του ιδίου αλλά και του Γενικού Εισαγγελέα η υπόθεση με τις καταγγελίες της Διευθύντριας των Φυλακών Άννας Αριστοτέλους. 

«Έχω κουραστεί να ασχολούμαι με τα fake news κάποιων ευρηματικών δημοσιογράφων. θα αποφύγω να κάνω το οποιοδήποτε σχόλιο», είπε ο Νίκος Αναστασιάδης. 

Σε δηλώσεις στο λιμάνι της Λεμεσού οι οποίες έγιναν στο περιθώριο της τελετής θαλάσσιας επανασύνδεσης Κύπρου- Ελλάδας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σημείωσε ότι από την ώρα που ενημερώθηκε για την συγκεκριμένη περίπτωση έδωσε ρητές οδηγίες στην Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό της Αστυνομίας, για πλήρη και ενδελεχή έρευνα των καταγγελιών. 

Συγκεκριμένα, επισήμανε πως «δεν μπορώ να παρέμβω βεβαίως στον Γενικό Εισαγγελέα. Δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή, αν και εφόσον τεκμηριώνονται τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας. Πέραν τούτου, σας παρακαλώ, και λόγω θεσμικού ρόλου και λόγω προστασίας συνταγματικών δικαιωμάτων και εκ του γεγονότος ότι κάπου υπηρέτησα και ως δικηγόρος και είμαι ελάχιστα νομομαθής, θα αποφύγω να κάνω τα οποιαδήποτε σχόλια». 

Αύριο η επίσημη η καταγγελία από την Άννα Αριστοτέλους

Η προσοχή πλέον στρέφεται στο περιεχόμενο της καταγγελίας της κ. Αριστοτέλους η οποία θα υποβληθεί επισήμως αύριο στον Γενικό Εισαγγελέα. 

Γύρω στις 9:00 ο πρωί οι νομικοί σύμβουλοι της κ. Αριστοτέλους θα περάσουν το κατώφλι της Νομικής Υπηρεσίας και θα παραδώσουν στον κ. Σαββίδη τον φάκελο, ο οποίος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα περιλαμβάνει πολυσέλιδη επιστολή με τις καταγγελίες της Διευθύντριας και διάφορα άλλα έγγραφα. 

Η πλευρά της καταγγέλλουσας θα προσπαθήσει με την προσκόμιση συγκεκριμένων στοιχείων να αποδείξει ότι ο Ανώτερος Αξιωματικός της Αστυνομίας αντάλλαξε από το προσωπικό του κινητό τηλέφωνο, μηνύματα με κατάδικο ο οποίος εκτίει πολυετή ποινή φυλάκισης για υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών. 

Επίσης, οι δικηγόροι της κ. Αριστοτέλους χαρακτηρίζουν τις καταγγελίες ως εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση διαφθοράς, σημειώνοντας ότι το ανώτατο στέλεχος της Αστυνομίας χρησιμοποιούσε παράνομα και αθέμιτα μέσα για να πλήξει τη Διευθύντρια των Φυλακών και θα ζητήσουν τη διαθεσιμότητα του. 

Η πλευρά της Διευθύντριας των Φυλακών, στην επίσημη καταγγελία που θα υποβάλει, χαρακτηρίζει εκ των ων ουκ άνευ το διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, αφού θεωρεί ότι ο καταγγελλόμενος έχει υποπέσει σε ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα τα οποία δεν πρέπει να διερευνηθούν από οιονδήποτε πρόσωπο το οποίο έχει άμεση ή έμμεση σχέση με την Αστυνομία. 
Θέση την οποία ως γνωστό ασπάζεται και η ηγεσία της Δύναμης σύμφωνα με δήλωση του Αρχηγού της. Μετά την υποβολή του επίσημου παραπόνου η κ. Αριστοτέλους αναμένεται να προβεί σε δήλωση στα Μέσα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, σε ανεπίσημο επίπεδο ο Αξιωματικός της Αστυνομίας παρουσιάζει διαφορετική εκδοχή των γεγονότων και επιφυλάσσεται να καταθέσει τις θέσεις του ενώπιον του ανακριτή. 

Ειρηνική διαμαρτυρία από το Προσωπικό των Κεντρικών Φυλακών

Ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιήσουν αύριο το πρωί το προσωπικό και οι κρατούμενοι των Κεντρικών Φυλακών, ως ένδειξη συμπαράστασης στην Διευθύντρια, Άννα Αριστοτέλους. 

Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί και σε αυτή θα παραστούν επίσης αποφυλακισθέντες και μέλη των οικογενειών τους.