Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καταγγελίες Άννα Αριστοτέλους

Ισχυρές αναταράξεις σε όλο το φάσμα του Αστυνομικού Σώματος με ευρύτερες προεκτάσεις προκαλούν οι σοβαρές αναταράξεις της Διευθυντρίας των φυλακών Άννας Αριστοτέλους για ανώτερο αξιωματικό της Δύναμης. 

Ενόψει της επίσημης καταγγελίας της Διευθύντριας των φυλακών την ερχόμενη Δευτέρα στον Γενικό Εισαγγελέα, η ηγεσία της αστυνομίας τηρεί στάση αναμονής και δεν έχει λάβει οποιαδήποτε απόφαση σε σχέση με τον αξιωματικό, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται ανεπίσημα να δίνει τη δική του διαφορετική εκδοχή των γεγονότων. 

Θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός θα τεθεί σε διαθεσιμότητα και εναντίον του θα διαταχθεί ποινική και πειθαρχική έρευνα σε σχέση με τις καταγγελίες που διατύπωσε εναντίον του η Διευθύντρια των φυλακών για προσπάθεια να την πλήξει με την συνδρομή βαρυποινίτη. 

Η διερεύνηση της υπόθεσης θα ανατεθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα σε ομάδα ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών κάτι άλλωστε το οποίο δήλωσε ότι ευνοεί και ο Αρχηγός Αστυνομίας. 

Διερεύνηση αλλά και σεβασμός

Στις εξελίξεις παρενέβη σήμερα και ο Σύνδεσμος Ανώτερων Αξιωματικών Αστυνομίας. 

Σε ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να τυγχάνει απόλυτου σεβασμού η διαφύλαξη της προσωπικής ζωής του κάθε πολίτη, υπενθυμίζοντας ωστόσο και το τεκμήριο της αθωότητας και για τον καταγγελλόμενο. 

Η συγκεκριμένη καταγγελία, βρίσκεται ακόμα στο πρώιμο στάδιο της προφορικής αναφοράς. Συνεπώς, η οποιαδήποτε καταδικαστέα αναφορά ή / και δημόσια δήλωση που να στρέφεται εναντίον οποιουδήποτε προσώπου, στο παρόν στάδιο δεν χωρεί, λαμβάνοντας υπόψη και το τεκμήριο της αθωότητας, το οποίο είναι επίσης κατοχυρωμένο τόσο σε συνταγματικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό / διεθνές επίπεδο. 

Πηγή με άριστη γνώση των νομικών παραμέτρων εξήγησε στον ΑΝΤ1 ότι σύμφωνα και με τα όσα είδαν μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας σε σχέση με την συγκεκριμένη υπόθεση, σημαντικό τροχοπέδη στη διερεύνηση της, πιθανόν να αποτελέσει ο νόμος που διέπει την αποκάλυψη των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων. 

Χθες η διευθύντρια των Φυλακών στη συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, παρουσίασε ντοκουμέντα και κατονόμασε τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την καταγγελία της κ. Αριστοτέλους αξιωματικός και κατάδικος αντάλλασσαν μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα μέσω της ρωσικής πλατφόρμας επικοινωνίας Telegram. 

Επίσης αναφέρει ότι ο αξιωματικός, μόλις αντιλήφθηκε έχει στοιχεία στα χέρια της εναντίον του, επιδίωξε τη διευθέτηση συνάντηση μαζί της επικαλούμενος θέματα δημοσίου συμφέροντος. 

Σύμφωνα με την ίδια όταν αρνήθηκε την συνάντηση, την περασμένη εβδομάδα της απέστειλε επιστολή ζητώντας συνάντηση επικαλούμενος υπηρεσιακά ζητήματα. 

Στην κ. Αριστοτέλους έχει παρασχεθεί αυξημένη προστασία και η ίδια εξακολουθεί να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο παραίτησης της. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από την πολιτική προϊστάμενη της Δύναμης να τηρείται ενήμερος για όλες τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση.