Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καυσωνας παραλια καλοκαιρι

Το πρώτο κύμα ζέστης μας χτυπάει την πόρτα με τον υδράργυρο από σήμερα να χτυπάει «κόκκινο» και να αγγίζει ακόμη και τους 37 βαθμούς κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά. 

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ το απόγευμα στα προσήνεμα παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά τοπικά ισχυροί, 5 μποφόρ. 

Η θάλασσα το πρωί θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη στα ανατολικά και λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια, για να καταστεί το απόγευμα λίγο ταραγμένη στα ανατολικά παράλια και μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 28 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 26 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά τις αυγινές ώρες ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση στα παράλια και στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα σταδιακά θα καταστεί μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς στα παράλια και το εσωτερικό και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ την Τρίτη θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στο δυτικό μέρος του νησιού. Κατά τις αυγινές ώρες, πιθανόν τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.
Η θερμοκρασία σταδιακά θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.