Τηλεόραση Ραδιόφωνο
στεφη Δρακου, Άννα Αριστοτέλους

Ώρα 13.30. Η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Άννα Αριστοτέλους, προσέρχεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Θα συναντηθεί για περίπου μία ώρα με την Υπουργό Στέφη Δράκου, την οποία και θα ενημερώσει ενδελεχώς για την υπόθεση που σείει συθέμελα την Αστυνομική Δύναμη και την κυπριακή κοινωνία. 

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες του ΑΝΤ1, η Άννα Αριστοτέλους κατονόμασε τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ είχε μαζί της και ντοκουμέντα, τα οποία παρουσίασε στην Υπουργό Δικαιοσύνης, ενημερώνοντάς την για το χρονικό. Πώς το συγκεκριμένο υλικό έφτασε στα χέρια της πριν από περίπου τέσσερις εβδομάδες αλλά και τι ακολούθησε. Στοιχεία που θα καταθέσει και κατά την υποβολή της επίσημης καταγγελίας της. 

 «Έχω μιλήσει με τους νομικούς μου συμβούλους και τη Δευτέρα θα προβώ σε καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα, ζητώντας παράλληλα το διορισμό ανεξάρτητων ανακριτών γιατί για 'μας είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς. Και την διαθεσιμότητά του διότι εγείρονται πολλά ζητήματα, περιλαμβανομένων και ζητημάτων ασφάλειας.» 

Σχεδόν ταυτόχρονα, για το ζήτημα τοποθετείτο μέσω twitter το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα. 

Ακολούθησε χωριστή συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου, ο οποίος τοποθετήθηκε, αμέσως μετά, για το αίτημα της Διευθύντριας των Φυλακών, τόσο για τον διορισμό ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών, όσο και για την διαθεσιμότητα του ανώτερου αξιωματικού. 

 «Δεν ξέρω ποια θα είναι η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα αλλά ίσως θα ήταν καλύτερα να διοριστεί κάποιος από έξω. Η διαθεσιμότητα εναπόκειται στην Υπουργό αλλά να δούμε ποια είναι η καταγγελία και στην πορεία βλέπουμε. Για να τεθεί κάποιος σε διαθεσιμότητα, πρέπει να υπάρχει ένας ισχυρισμός, μια γραπτή καταγγελία για να εξεταστούν τα επόμενα βήματα.» 

Διερεύνηση μέχρι τέλους

Για την υπόθεση, όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, τηρείται ενήμερος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος φέρεται να έδωσε σαφείς οδηγίες προς την αρμόδια Υπουργό για πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών. 

Πρόθεση την οποία μετέφερε στην Άννα Αριστοτέλους η Στέφη Δράκου, παράλληλα με τις διαβεβαιώσεις για την ασφάλειά της. 

«Σε ότι αφορά τις ανησυχίες της κας Αριστοτέλους για την προσωπική της ασφάλεια, στην συνάντηση μου με τον κο Παπαθεοδώρου, τον κάλεσα πρόσθετα όπως επικοινωνήσει με την Διευθύντρια των Φυλακών και όπως προχωρήσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια της, σε συνεννόηση πάντοτε με την ίδια.» 

 «Η Υπουργός με διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν όλες οι νενομισμένες ενέργειες με κάθε αυστηρότητα», δήλωσε από την πλευρά της η κα Αριστοτέλους.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου ανέφερε πως «πρέπει να συζητήσουμε το θέμα που προκύπτει ενδεχομένως με την ασφάλειά της.» 

Εις βάθος έρευνα

Στο πλευρό της Άννας Αριστοτέλους στέκεται το κλαδικό συμβούλιο του προσωπικού του Τμήματος Φυλακών της ΠΑΣΥΔΥ, και σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για προσπάθεια αμαύρωσης του έργου που επιτελεί και απαιτεί την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών. 

 «Το έργο το οποίο ανέλαβε και έφερε εις πέρας με πλήρη επιτυχία, κάποιους ενοχλεί! Δεν θα επιστρέψουμε σε προηγούμενες παρωχημένες εποχές.» 

Εις βάθος έρευνα απαιτούν και τα κόμματα. 

ΔΗΣΥ


«Δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζονται τέτοιες υποθέσεις, ειδικότερα από ανθρώπους στους οποίους η πολιτεία ανέθεσε σοβαρότατα καθήκοντα.» 

ΔΗΚΟ 

«Οι καταγγελίες {…} είναι εξαιρετικά σοβαρές και πρέπει να διερευνηθούν άμεσα και εις βάθος.» 

ΕΛΑΜ 

«Το Ε.ΛΑ.Μ. απαιτεί πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών καθώς και την διαλεύκανση της υπόθεσης με τιμωρίες, εάν και εφόσον επαληθευτούν.» 

ΔΗΠΑ 

«Καλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα να διορίσει ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή χωρίς καμία χρονοτριβή, μόλις υποβληθεί και επίσημα τις επόμενες ώρες η καταγγελία.» 

Διαλεύκανση της υπόθεσης και τιμωρίες σε όσους ενέχονται, ζητούν με τοποθετήσεις τους και υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας.