Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παιδι

Στα γραφικά σοκάκια του χωριού, στο μονοπάτι της φύσης, στο φαράγγι, στην παραλία στα εξωκλήσια μέχρι και το ψηλότερο σημείο του χωριού περπάτησαν οι μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Θεοδώρου, αναδεικνύοντας τις ομορφιές του χωριού τους στα πλαίσια διαγωνισμού. Οι κόποι τους ανταμείφθηκαν λαμβάνοντας το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού του υφυπουργείου Τουρισμού και βεβαίως με τις εμπειρίες που έχουν βιώσει λαμβάνοντας μέρος στο μαγικό ταξίδι εντός του χωριού τους.

Οι μαθητές στο ρόλο του «ξεναγού» ανακάλυψαν, μελέτησαν, εξερεύνησαν και ανέδειξαν όλα τα σημεία του χωριού στα πλαίσια του Διαγωνισμού «Κοπιάστε στην Κοινότητα μας» που διοργανώνουν από κοινού Υφυπουργείο Τουρισμού και Υπουργείο Παιδείας.

Ως μικροί «πρεσβευτές» της κοινότητας τους οι μαθητές κλήθηκαν να δημιουργήσουν ένα βίντεο με σκοπό την τουριστική προώθηση και προβολή του χωριού. Το κάθε παιδί ανέλαβε να παρουσιάσει ένα σημείο του χωριού, και βάζοντας ο κάθε ένας το δικό του λιθαράκι κατάφεραν να φτιάξουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιήγησης της κοινότητας.

«Τα παιδιά εργάστηκαν με αξιοζήλευτο ενθουσιασμό και προθυμία», δήλωσε στο ant1live η Δασκάλα των παιδιών Ιωάννα Μιχαηλίδου.

«Πρώτα συζητήσαμε ποιο σημείο θα αναλάβει το κάθε παιδί, ενθουσιασμένοι ετοίμασαν φωτοχάρτες, πήραν συνεντεύξεις από παππούδες γιαγιάδες και έφεραν στην τάξη πληροφορίες τις οποίες επεξεργάστηκαν όλοι μαζί. Σιγά σιγά αρχίσαμε να κτίζουμε το βιντεάκι μας, και τα παιδιά κατάφεραν να φτιάξουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιήγησης του χωριού, που περιλάμβανε επιλογές για φαγητό, διαμονή αλλά και δραστηριότητες», ανέφερε ενθουσιασμένη η κ. Μιχαηλίδου.

αγιος θεοδωρος

Η αγάπη των παιδιών για το χωριό τους και ο ζήλος με τον οποίο εργάστηκαν κατά την διάρκεια του διαγωνισμού απόδωσε καρπούς αφού τα παιδιά κατέκτησαν το πρώτο βραβείο στον Διαγωνισμό. Η απονομή του βραβείου έγινε από τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο ο οποίος επισκέφθηκε την κοινότητα Άγιου Θεόδωρου συνάντησε τα παιδιά και τους έδωσε το έπαθλο.

 

αγιος θεοδωρος

Παιδικές φωνές, χαμόγελα και πανηγυρισμοί στο άκουσμα της πρωτιάς στον διαγωνισμό.

«Ξεκίνα τώρα μην χάνεις ώρα για ένα ταξίδι μαγικό σε ένα πανέμορφο χωριό, σε περιμένω σε προσκαλώ στον Άγιο Θεόδωρο», με το δικό τους τραγουδάκι τα παιδιά μας προσκαλούν να ανακαλύψουμε τις ομορφιές του χωριού τους.

 

Το ant1live ζήτησε από μαθητές και μαθήτριες να μοιραστούν μαζί μας την εμπειρία που είχαν ως μικροί ξεναγοί.

Οι δηλώσεις των μαθητών:

Αντώνης Χατζηπαντέλα: «Μου άρεσε πολύ η διαδικασία, εγώ ανέλαβα να παρουσιάσω την εκκλησία του χωριού μας τον Άγιο Θεόδωρο, χαρήκαμε με την ψυχή μας όταν μάθαμε ότι κερδίσαμε».

Αντρέας Αποστόλου: «Νιώθω περήφανος που κατακτήσαμε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό και ευχαριστώ την δασκάλα μας που μας βοήθησε σε αυτό. Εγώ παρουσίασα το σημείο θέας Το Στεφάνι που μου αρέσει πολύ να το επισκέπτομαι γιατί έχει υπέροχη θέα».

Αριάδνη Μάμα: «Μου άρεσε πολύ η διαδικασία γιατί μέσα από αυτόν τον διαγωνισμό γνωρίσαμε καλύτερα το χωριό μας και ανακαλύψαμε μέρη που δεν ξέραμε ότι υπάρχουν»

Μαρία Μάμα: «Εγώ ανέλαβα να παρουσιάσω την πινακοθήκη του είναι αφιερωμένη στον αγνοούμενο Ανδρέα Ευριπίδη, μου άρεσε γιατί έμαθα καινούρια πράγματα»

Σταυριανή Ελευθερίου: «Μέσα από το διαγωνισμό, έμαθα περισσότερα πράγματα για τη μυλόπετρα και το αλακάτι που βρίσκονται στο χωριό μου, εξήγησα τι είναι, ήταν πολύ όμορφη η εμπειρία για μένα, το χάρηκα με την ψυχή μου»

Μαργαρίτα Καλλή: «Εγώ ανέλαβα να παρουσιάσω τον εκδρομικό χώρο «Το περιβόλι του χωριού», μου άρεσε πάρα πολύ γιατί μέσα από τον διαγωνισμό έμαθα για σημεία που δεν ήξερα ότι υπήρχαν υπήρχαν στο χωριό»

Γιώργος Γεωργίου: «Εγώ ανέλαβα να παρουσιάσω τον παραδοσιακό ελιόμυλο του χωριού και μίλησα για τον τρόπο παραγωγής του λαδιού»

Αργύρης Μάμας: «Παρουσίασα την όμορφη παραλία του χωριού μας και προσκαλώ τον κόσμο να έρθει από κοντά να δει τις ομορφιές του χωριού μας»

Λοϊζος Σάββα: «Εγώ ανέλαβα να παρουσιάσω το κομμάτι της διασκέδασης δηλαδή τι μπορεί κάποιος να δει και να κάνει στο χωριό μας»

Παναγιώτης Μόρφου: «Ανέλαβα να αναδείξω τα εξωκλήσια του χωριού μας και προσκαλώ τον κόσμο να έρθει»

Μιχάλης Ιωάννου «Παρουσίασα το γεφύρι που ενώνει το ένα μέρος του χωριού με το άλλο που στις μεγάλες γιορτές του χωριού ντύνετε με όμορφα λουλούδια, και τα Χριστούγεννα γεμίζει λαμπιόνια».

αγιος θεο
αγιος θεο
αγιος θεοδ