Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αριστοτελους

Σε σοβαρή καταγγελία κατά ανώτερου και προβεβλημένου αξιωματικού της Αστυνομίας προχώρησε η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Άννα Αριστοτέλους.  Σύμφωνα με την ίδια, ο ανώτερος αστυνομικός έψαχνε να βρει βίντεο και στοιχεία για την προσωπική της ζωή με σκοπό να την πλήξει ζητώντας μάλιστα τη βοήθεια βαρυποινίτη στον οποίο πρόσφερε ανταλλάγματα.

Η κ. Αριστοτέλους αναφέρθηκε σε «τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς από αξιωματικό, πρωτάκουστο για τα κυπριακά δεδομένα», καταγγέλοντας τον προβεβλημένο, όπως ανέφερε αξιωματικό ότι υποσχέθηκε στον βαρυποινίτη ως αντάλλαγμα χρηματικό ποσό και το κλείσιμο υπόθεσης που τον αφορούσε. Κάλεσε δε τον αξιωματικό που εμπλέκεται αντί να βγαίνει στις τηλεοράσεις και να λέει ότι στόχος του είναι η πάταξη της διαφθοράς, να συνδράμει και να μην διαπράττει ο ίδιος τόσο σοβαρά αδικήματα.

Την υπόθεση έφερε στο φως η εφημερίδα «Πολίτης», ενώ τις αναφορές επιβεβαίωσε η ίδια η κ. Αριστοτέλους με δηλώσεις της σήμερα στο Κρατικό ραδιόφωνο. Η καταγγελία κατά του ανώτερου αξιωματικού αναμένεται να τεθεί ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας και να κληθεί ο Γενικός Εισαγγελέας να διορίσει ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές. Όπως ανέφερε η κ. Αριστοτέλους, την υπόθεση χειρίζεται ομάδα νομικών και σύντομα θα τεθεί ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα που είναι η αρμόδια Αρχή για τέτοιου είδους καταγγελίες, αφού υπάρχουν αδιάσειστα τεκμήρια.  

Ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Αριστοτέλους: «Έχουμε στοιχεία που δείχνουν καθημερινή επικοινωνία του ανώτερου αξιωματικού με τον βαρυποινίτη, ο οποίος καταδικάστηκε για υπόθεση ναρκωτικών, και του ζητούσε βίντεο και στοιχεία από την προσωπική μου ζωή με σκοπό να με πλήξει, να με καταστρέψει και να με απομακρύνει από τη θέση μου».

Καταγγελία αναμένεται να γίνει και στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων (ΑΑΔΙΠΑ), στην υπουργό Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου και τον αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου.

Έψαχνε βίντεο «που να την κάφκουν»

Πληροφορίες του «Πολίτη», τις οποίες επιβεαίωσε η κ. Αριστοτέλους αναφέρουν ότι ο κατάδικος έχει επιβεβαιώσει γραπτώς ότι είχε επαφές με τον ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αξιωματικός στα μηνύματά του ζητούσε επίμονα από τον κατάδικο να βρει μέσω των διασυνδέσεών του ένα οποιοδήποτε βίντεο από προσωπικές στιγμές της διευθύντριας Φυλακών Άννας Αριστοτέλους ή της ανώτερης λειτουργού Αθηνάς Δημητρίου.

Σε ένα από τα μηνύματα στο Telegram, ο αξιωματικός έγραψε στον κατάδικο: «Υπόψιν σου ότι φημολογείται ότι θα φύγει σύντομα η Άννα για άλλη θέση. Στείλε μου τα (βίντεο) όσο πιο σύντομα γίνεται, διότι θέλω να κάνω κάποια πράγματα πριν να φύγουν τα κορίτσια από τις φυλακές».

Στις συνομιλίες που φαίνεται πως έγιναν τον περασμένο Μάρτιο, ο αξιωματικός της Αστυνομίας έγραφε στον βαρυποινίτη, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο "Πολίτης":

«Το μόνο που θέλω είναι κάποια βίντεο που την κάφκουν. Εάν έχεις ή αν βρεις, στείλε μου τα και ξέρω τι θα κάνω και πριν παέι σε άλλη θέση η Άννα». Ο βαρυποινίτης ρώτησε αν τα βίντεο που θέλει πρέπει να είναι από την προσωπική ζωή της διευθύντριας Φυλακών και η απάντηση του αξιωματικού ήταν: «Ένα τέτοιο βίντεο θέλουμε και τίποτα άλλο. Προσπάθησε και θα μιλήσουμε». Και εκείνη η συνομιλία ολοκληρώθηκε με τη συμβουλή του αξιωματικού προς τον βαρυποινίτη, «Πρόσεχέ τες», εννοώντας την Άννα Αριστοτέλους και την Αθηνά Δημητρίου.

Η κ. Αριστοτέλους φέρεται να ερεύνησε τις πληροφορίες που είχε λάβει και κατάφερε να εξασφαλίσει τη γραπτή παραδοχή του βαρυποινίτη γι’ αυτές τις συνομιλίες και για το περιεχόμενό τους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πληροφορίες που αφορούσαν τον ίδιο αξιωματικό είχαν διαβιβαστεί στη διεύθυνση των Φυλακών και στο παρελθόν και αφορούσαν προσπάθειές του να στιγματίσει σε επαγγελματικό επίπεδο την κ. Αριστοτέλους. Οι προσπάθειες αφορούσαν ανατροπή της εικόνας που είχε δημιουργηθεί για τις Φυλακές που τις κατέστησαν πρότυπο και για άλλες χώρες. Μάλιστα, σε μία περίπτωση κατάδικος είχε ισχυριστεί ότι ο ίδιος αξιωματικός του είχε προτείνει να τον εφοδιάσει με κινητό τηλέφωνο ώστε να τους δίνει πληροφορίες μέσα από τις φυλακές.

H κ. Αριστοτέλους φέρεται να εξετάζει προσφυγή στην  Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας για απαλλαγή από τα καθήκοντα της ενόσω ο ανώτερος αξιωματικός παραμένει στα καθήκοντα του και ασκεί εξουσία. Ερωτηθείσα από το ΡΙΚ αν πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση της, μετά από αυτό το περιστατικό, δήλωσε ότι βρίσκεται και πρόκειται να παραμείνει στη διεύθυνση των Φυλακών.