Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φωτισμος δρομος

Την πρώτη θέση σε διαγωνισμό του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) έλαβαν μαθητές της Τεχνικής και Επαγγελματικής Σχολής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πάφου με την ιδέα τους για ένα έξυπνο σύστημα προσαρμογής δημόσιου φωτισμού για πάρκα, πεζοδρομια και ποδηλατόδρομους.

Πρόκειται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Σχολής για τον παγκύπριο διαγωνισμό INNOVA Challenge  που διοργάνωσε το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) και εντάσσεται στο πλαίσιο των Προγραμμάτων «RESTART 2016-2020» για Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία.

Από το σχολείο συμμετείχαν οι μαθητές,Κωνσταντίνος Φραγκέσκου του τμήματος ΘΗΨ3, Χρήστος Δημητρίου του τμήματος ΘΗΨ1,Χρυσόστομος Ρουσής του τμήματος ΘΗΨ1, Παναγιώτης Ιωάννου του τμήματος ΘΗΨ1 και Χρήστος Παύλου του τμήματος ΘΗΨ1

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί ήταν οι κύριοι Χατζησάββας Βενέδικτος και Ευθυμίου Στέφανος.

Την διαδικασία που ακολουθήθηκε εξηγεί στο ΚΥΠΕ ο κ. Ευθυμίου, η οποία, όπως αναφερει ξεκίνησε με την υποβολή της ιδέας και συνεχίστηκε με συμμετοχή σε εργαστήριο στο πλαίσιο του οποίου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν κάποιες μεθοδολογίες ανάπτυξης προς την καινοτομία.

Έπειτα, προσθέτει, οι μαθητές σχεδίασαν το πρωτότυπο προιόν και το υπέβαλαν μαζί με ένα επιχειρηματικό πλάνο και τέλος η διαδρομή περιλάμβανε και την παρουσίαση της ημέρας του τελικού όπου οι καλύτερες ομάδες που είχαν προκριθεί παρουσίασαν τις ιδέες τους ενώπιον μιας επιτροπής.