Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κοινωνία

Κοινότητες βασιλικού: Δυναμικά μετρά για προστασία της υγείας των κάτοικων τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Δυναμικά μέτρα προκειμένου να πείσουν για ανάγκη προστασίας της υγείας των συγχωριανών τους αποφάσισαν απόψε οι εννέα κοινοτάρχες της περιοχής Βασιλικού, μετά και την πυρκαγιά που ξέσπασε σε σορούς ελαστικών και άλλα άχρηστα υλικά, το περασμένο Σάββατο.


Σε παρέμβαση του στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1  ο Κοινοτάρχης της Καλαβασού, Λευτέρης Φωκά, ενημέρωσε για τις αποφάσεις  λήφθηκαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Χοικοκοιτία. 
Το πρώτο μέτρο και κυριότερο που αποφασίστηκε είναι ο αποκλεισμός του ενεργειακού κέντρου την  Δευτέρα από τις 6:00 το πρωί μέχρις τις 18:00 το απόγευμα. 


Δεύτερο μέτρο, ανάκληση όλων των αδειών και να αυστηροποιηθούν οι όροι ασφάλειας στην νέα έκδοση αυτών των αδειών


Τρίτο μέτρο, ακύρωση της Υπουργικής απόφασης για τα ασφαλτικά στην περιοχή της Καλαβασού. 


Τέταρτο, ενημέρωση από το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας για όλες τις μετρήσεις που έγιναν  στην περιοχή.


Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη Δευτέρα με αφορμή την πυρκαγιά σε ελαστικά που εκδηλώθηκε το περασμένο Σάββατο,  δεκάδες κάτοικοι των εννέα κοινοτήτων της περιοχής Βασιλικού συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν στο σημείο όπου βρίσκονται τα ελαστικά, σε λατομείο της περιοχής, και με πανό και συνθήματα διεκδίκησαν προστασία της δημόσιας υγείας, ασφάλεια και ποιότητα ζωής