Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κοινωνία

Σε αρχικό στάδιο οι έρευνες για τις απαλλαγές από την Εθνική Φρουρά (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε πολύ αρχικό στάδιο βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση απόσπασης χρημάτων από οικογένειες με πρόσχημα ότι θα διευθετηθούν απαλλαγές εκπλήρωσης στρατιωτικής θητείας για τα παιδιά τους.

Υπενθυμίζεται πως, συνεργάτης του Υπουργείου Άμυνας φέρεται να απέσπασε ποσό €14.000 από δυο οικογένειες, εξαπατώντας τις με το πρόσχημα ότι θα διευθετήσει απαλλαγές εκπλήρωσης στρατιωτικής θητείας για τα παιδιά τους.

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε πως οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε πολύ αρχικό στάδιο. 

Ο 58χρονος συνεργάτης του Υπουργείου Άμυνας αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για να ανανεωθεί το διάταγμα κράτησης τους. 

Την ίδια ώρα, για την ίδια υπόθεση τελεί υπό κράτηση 70χρονος γιατρός του ΓεΣΥ, του οποίου η κράτηση θα ανανεωθεί αύριο. 

«Από τις καταθέσεις που έγιναν προκύπτει και άλλο ανακριτικό έργο για να ολοκληρωθεί όλη η διερεύνηση και να διαπιστωθεί ποια πρόσωπα ενέχονται», είπε ο κ. Ανδρέου.  

Σύμφωνα με πληροφορίες πέραν των δύο καταγγελιών που έγιναν στην αστυνομία, και άλλα πρόσωπα κατέθεσαν ότι έχουν εξαπατηθεί.