Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Παγωμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί το θρίλερ που εκτυλίσσεται από χθες το απόγευμα, με το νεκρό νεογέννητο, το οποίο εντόπισε καθαρίστρια, πεταγμένο σε δημόσιες τουαλέτες στην πλατεία Σολωμού, και ειδοποίησε αμέσως τις αρχές. 

Σχεδόν ένα 24ωρο μετά τον εντοπισμό του νεκρού νεογέννητου, ένα αγοράκι τελειόμηνο και αρτιμελές, και η νενομισμένη νεκροτομή έδωσε κάποιες απαντήσεις στους ανακριτές της υπόθεσης. 

Η νεκροτομή κράτησε σχεδόν τρείς ώρες και την διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα των δύο ιατροδικαστών, πρόκειται για νεκρό αγοράκι, τελειόμηνο έμβρυο στον τελευταίο μήνα κύησης, και σε κατάσταση προχωρημένης σήψης. Είναι αρτιμελές, χωρίς εσωτερικές ή εξωτερικές κακώσεις. Λήφθηκαν δείγματα για εξέταση DNA και γενετικού προφίλ, καθώς επίσης και για τοξικολογικές και ιστοπαθολογικες εξετάσεις. 

Απαντήσεις σε κλειστά κυκλώματα 

Το υλικό από τα δεκάδες κλειστά κυκλώματα που βρίσκονται στο κέντρο της πρωτεύουσας, ίσως κρύβει τις απαντήσεις που ψάχνουν οι ανακριτές για το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που προχώρησαν στην παράνομη αυτή ενέργεια, η οποία από χθες το απόγευμα έχει σοκάρει την κοινή γνώμη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ένα από τα βίντεο που μπήκαν στο μικροσκόπιο των ανακριτών, δείχνει μία γυναίκα να επισκέπτεται τις συγκεκριμένες τουαλέτες την Κυριακή το πρωί, κρατώντας κάποια αντικείμενα. 

Ωστόσο, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο ΑΝΤ1, η συγκεκριμένη νεαρή εντοπίστηκε το μεσημέρι, και έδωσε κατάθεση, χωρίς ωστόσο να προκύψει οτιδήποτε εναντίον της. 

«Γίνονται εξετάσεις και έρευνες εντατικά. Πρόκειται για μία πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση. Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε οποιοδήποτε μαρτυρία που μπορεί να εντοπιστεί για την συγκεκριμένη υπόθεση. Είτε αφορά κλειστά κυκλώματα είτε πληροφορίες από πολίτες. Να απευθύνω έκκληση σε οποιοδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε ή είδε κάτι που ενδεχομένως να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λευκωσίας», σημείωσε η Λειτουργός Τύπου Κλάδου της Αστυνομίας, Μαρίνα Χριστοδουλίδου. 

Τα διαμερίσματα και το «Πουρναρα»

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, μέλη της Αστυνομίας επικέντρωσαν τις έρευνες τους στην εντός των τειχών Λευκωσία, και σε κτήρια όπου διαμένουν αλλοδαποί. 

Προσπάθησαν, μέσα από έρευνες σε διαμερίσματα, να βρουν στοιχεία που ίσως οδηγήσουν σε κάποιο στοιχείο για την υπόθεση. 

Λίγο μετά τις εννέα ψες, όπως από χθες το βράδυ μετέδωσε ο ΑΝΤ1, οι έρευνες επεκτάθηκαν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα». 

Όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, οι αρχές αναζητούσαν νεαρή η οποία πριν από μερικές ημέρες είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Μακάρειο Νοσοκομείο αφού εντοπίστηκε ημιλιπόθυμη στην πλατεία Σολωμού. 

Έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων, οι αρχές την εντόπισαν και έλαβαν κατάθεση, χωρίς ωστόσο και πάλι να βρουν στοιχείο σύνδεσης με την υπόθεση του νεκρού βρέφους. 

«Αντικείμενο της διερεύνησης αποτελεί σίγουρα πότε μεταφέρθηκε εκεί το παιδί ,πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίστηκαν οι συγκεκριμένες τουαλέτες . Γίνονται έρευνες σε διάφορες κατευθύνσεις . Εξετάζεται και το ενδεχόμενο να ζητήθηκε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από γυναίκα που γέννησε τις τελευταίες ημέρες», ανέφερε η κ. Χριστοδουλίδου.  

Στα εργαστήρια της Αστυνομίας έχουν μεταφερθεί αρκετά τεκμήρια που εντοπίστηκαν στο σημείο, και αυτά ήδη βρίσκονται κάτω από το μικροσκόπιο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες (*mattpress) που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1 από τις χθεσινές έρευνες της Αστυνομίας στην Πλατεία Σολωμού:

https://player.vimeo.com/video/697926746?h=49b7c2dcb4&badge=0&autopause=0&player_id=0&app_id=58479