Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Στην καταγγελία 15 πολιτών και τριών υποστατικών για παραβίαση των Διαταγμάτων του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου, προέβη η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο.

Επίσης, το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, μετά από μονομερή αίτηση της Αστυνομίας, εξέδωσε διάταγμα αναστολής λειτουργίας υποστατικού στην Πάφο.

Η Αστυνομία συνεχίζει τους εντατικούς ελέγχους σε παγκύπρια βάση, για την τήρηση των μέτρων και την εφαρμογή των διαταγμάτων του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο (6π.μ. Πέμπτη 24/03/22 – 6π.μ. Παρασκευή 25/03/22), πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1,864 έλεγχοι και έγιναν 15 καταγγελίες πολιτών και 3 καταγγελίες υποστατικών για παραβίαση των μέτρων.

Όσον αφορά στους πολίτες, η πλειοψηφία των καταγγελιών αφορούσε μη χρήση προστατευτικής μάσκας σε υποστατικά και σε οχήματα.

Όσον αφορά στα υποστατικά, καταγγέλθηκαν οι υπεύθυνοι τριών υποστατικών, για παραβιάσεις των σχετικών διαταγμάτων, ως ακολούθως:

Επαρχία Λευκωσίας

Εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής χρηματικού ποσού ύψους €750 ευρώ εκδόθηκε στον υπεύθυνο ψησταριάς, αφού επέτρεψε σε υπάλληλο του να εργάζεται χωρίς να έχει στην κατοχή του safepass.

Επιπρόσθετα, εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής χρηματικού ποσού ύψους €750 ευρώ, εκδόθηκε στον υπεύθυνο πρατηρίου καυσίμων, αφού ο ίδιος εξυπηρετούσε πελάτες χωρίς να φέρει προστατευτική μάσκα, ενώ επέτρεψε σε υπαλλήλους του πρατηρίου, να εργάζονται χωρίς προστατευτική μάσκα.

Επίσης, εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής χρηματικού ποσού ύψους €500 ευρώ, εκδόθηκε στον υπεύθυνο πιτσαρίας, αφού επέτρεψε σε υπάλληλο του να εργάζεται χωρίς να έχει στην κατοχή του safepass.

Επαρχία Πάφου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, μετά από μονομερή αίτηση της Αστυνομίας για έκδοση απαγορευτικού διατάγματος λειτουργίας υποστατικού, εξέδωσε στις 24/3/2022 δικαστικό διάταγμα αναστολής λειτουργίας υποστατικού στην Πόλη Χρυσοχούς, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των ελέγχων της Αστυνομίας, στις 30 Ιανουαρίου, 2022, μέλη του Κλάδου Καταπολέμησης Αδικημάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Παράνομων Στοιχημάτων, μαζί με μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλήματος Πάφου, διενήργησαν έρευνα με δικαστικό ένταλμα σε υποστατικό στην Πόλη Χρυσοχούς.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν έξι πύργοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, αριθμός χειρόγραφων σημειώσεων και χρηματικό ποσό, ύψους 250 ευρώ.

Από προκαταρκτικές εξετάσεις που έγιναν, φαίνεται ότι στο εν λόγω υποστατικό παρέχονταν υπηρεσίες τυχερών παιγνίων καζίνου.