Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Έσπασε στην ανάκριση και ομολόγησε ο 37χρονος πατέρας του δίμηνου βρέφους, το οποίο είχε ξεψυχήσει πριν από επτά ημέρες, μετά και την επείγουσα μεταφορά του στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 37χρονος, ο οποίος τελεί υπό οκταήμερη κράτηση με βάση διάταγμα Δικαστηρίου, και μαζί με την 22χρονη μητέρα του βρέφους, ανακρινόμενος προέβη σε παραδοχή ότι ταρακούνησε βίαια το κοριτσάκι του.

Όπως κατέθεσε και γραπτώς το απόγευμα ενώπιον των ανακριτών, τρεις ημέρες πριν από το μοιραίο, και μόλις επέστρεψε από τη δουλειά του, ήταν κουρασμένος και το παιδί του έκλεγε ασταμάτητα.

Τότε, άρπαξε το βρέφος από την κούνια του, και το ταρακούνησε βίαια, οπότε αυτό σταμάτησε να κλαίει και κοιμήθηκε.

Σύμφωνα με τον 37χρονο τις επόμενες δύο μέρες και μέχρι να μεταφερθεί στο Nοσοκομείο τα ξημερώματα του Σαββάτου αφού έχασε τις αισθήσεις του, το βρέφος δεν ξανάκλαψε αλλά παρέμεινε σιωπηλό, και αντιδρούσε μόνο ανοιγοκλείνοντας τα μάτια του.

Όπως ισχυρίστηκαν οι γονείς, το παιδάκι πνίγηκε κατά τη σίτιση, γι' αυτό και το μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Την ανατροπή που οδήγησε στη σύλληψη τους έφερε η νεκροτομή, που διενεργήθηκε επί της σορού του άτυχου βρέφους, από την επικεφαλής της Iατροδικαστικής Yπηρεσίας, Αγγελική Παπέττα και τον ιατροδικαστή Ορθόδοξο Ορθοδόξου.

Η νεκροτομή διήρκησε δύο μέρες και με βάση τα ιατροδικαστικά ευρήματα, το μωρό είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση, ενώ έφερε και σημάδια από μώλωπες στο σώμα του.

Όσα αποκάλυψε η νεκροτομή άνοιξαν το δρόμο ώστε η Αστυνομία να διερευνά πλέον υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Σημειώνεται πως το ζευγάρι έχει άλλο ένα παιδάκι, τριών χρόνων, το οποίο βρίσκεται τώρα υπό την ευθύνη των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.