Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ειδικό σχέδιο δράσης έθεσε σε εφαρμογή από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (02/03) η Αστυνομία ενόψει της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί σήμερα ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ στην Κύπρου. 

Στην επιχείρηση προστασίας του Ισραηλινού Προέδρου θα επιστρατευθούν δεκάδες αστυνομικοί από δύο επαρχίες με αιχμή του δόρατος τα επίλεκτα στελέχη του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται στην Λεωφόρο Αθαλάσσας. Έλεγχος διαδρομής και ανιχνευτικοί σκύλοι, πλαισιώνουν το ειδικά διαμορφωμένο σχέδιο δράσης των Αρχών.

Το πλάνο των Αρχών

Με την άφιξη του Προέδρου του Ισραήλ στο αεροδρόμιο Λάρνακας, θα αρχίσουν να τρέχουν και οι ειδικές ρυθμίσεις που έχουν αποφασιστεί. Θα κλείνουν δρόμοι, θα αδειάζουν οι αυτοκινητόδρομοι, ενώ θα υπάρχει και συνεχείς επιτήρηση από αέρος με ελικόπτερα και drones.

«Σίγουρα θα λάβει μέρος ένας σεβαστός αριθμός μελών της Αστυνομίας, τα οποία θα στελεχώσουν διάφορα σημεία για την ασφάλεια του επίσημου προσώπου και για τα θέματα τροχαίας. Επίσης θα εργαστούν μέλη της τροχαίας αλλά και των Αστυνομικών Διευθύνσεων Λάρνακας και Λευκωσίας, ώστε να μπορέσουμε να παρέχουμε τη σωστή ασφάλεια αλλά και να διακινηθούν σωστά τα οχήματα στους χώρους όπου θα διακινηθεί το επίσημο πρόσωπο», σημείωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης, Χρίστος Ανδρέου.

Στόχος της Αστυνομίας η δημιουργία ασπίδας προστασίας του Προέδρου του Ισραήλ με όσο το δυνατό μικρότερη ταλαιπωρία των πολιτών και ιδιαίτερα των οδηγών που θα διακινούνται από τις 10 το πρωί έως τις τέσσερις το απόγευμα στη Λευκωσία και τη Λάρνακα.