Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ενισχυμένη είναι η παρουσία μελών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου τις μέρες των γιορτών, με στόχο την πρόληψη των οδικών συγκρούσεων.

Ενόψει των  εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου προγραμμάτισε  την εκπόνηση σχετικών διαταγών επιχειρήσεων, έτσι ώστε να επιτευχθεί μια αυξημένη παρουσία μελών στους δρόμους της Επαρχίας Πάφου, για πρόληψη των οδικών συγκρούσεων, για αύξηση των ελέγχων για τροχαίες παραβάσεις αλλά και αύξηση των ελέγχων αλκοόλης, δήλωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου Νίκος Τσαπής.

Στόχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου τις μέρες των εορτών, είπε ο κ. Τσαπής, είναι όπως αυτοί οι έλεγχοι αυξάνονται, έτσι ώστε να επιτευχθεί όσο το δυνατόν περισσότερη πρόληψη. Επιπρόσθετα, συνέχισε, η Αστυνομία της Πάφου, προσπαθεί, να έχει μια αυξημένη παρουσία σε διάφορα σημεία της πόλης αλλά και της επαρχίας Πάφου, ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση προς τους οδηγούς να μην καταναλώνουν αλκοόλ όταν θα οδηγήσουν, και όπως συμμορφώνονται με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και τις υποδείξεις των αστυνομικών. 

Ερωτηθείς πώς λειτουργεί προληπτικά ή και αποτρεπτικά η Αστυνομία Πάφου σε ό,τι αφορά τα τροχαία οδικά δυστυχήματα και τις κλοπές, ο κ. Τσαπής ανέφερε πως τα τροχαία αντιμετωπίζονται από πλευράς αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου με τις αυξημένες περιπολίες, τους αυξημένους ελέγχους σε κάποια σημεία που παρατηρείται αυξημένη διέλευση οχημάτων. Σύμφωνα με τον κ. Τσαπή, επίκεντρο των ελέγχων αποτέλεσαν οι παραβάσεις που αποδεδειγμένα συγκαταλέγονται στις κύριες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, όπως είναι η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, η παράληψη χρήσης ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, καθώς και η χρήση κινητού τηλεφώνου. Επίσης στα κέντρα που συγκεντρώνονται άτομα νεαρής ηλικίας κυρίως γίνονται έλεγχοι αλκοόλης, συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τις κλοπές και τις διαρρήξεις συνέχισε, ο στόχος είναι μέσα από κάποιες διαταγές επιχειρήσεων να επιτευχθούν αυξημένες περιπολίες και αυξημένοι έλεγχοι, έτσι ώστε να γίνει πρόληψη των αδικημάτων κυρίως κατά περιουσίας αλλά και των αδικημάτων κατά προσώπων.

Ο κ. Τσαπής επ’ ευκαιρίας προέτρεψε το κοινό να λαμβάνει τα δικά του αποτρεπτικά μέτρα κυρίως κατά την αναχώρηση τους από τις κατοικίες τους και τα υποστατικά τους