Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Η κατάσταση στην Πόλη Χρυσοχούς έχει εκτροχιαστεί, οι αντιδράσεις των πολιτών, μετά και από τον τραγικό θάνατο του 77χρονου άνδρα μέσα σε ταξί καθοδόν προς το νοσοκομείο Πάφου, λόγω έλλειψης ασθενοφόρου για τη μεταφορά του, αποτέλεσε την τελευταία σταγόνα σε ένα ποτήρι που έπρεπε να ξεχειλίσει προ πολλού.

Οι κάτοικοι, αλλά και η τοπική αρχή της περιοχής βροντοφωνάζουν και στέλνουν σημαντικά μηνύματα προς τους αρμόδιους, με κύριο αίτημα τους τα λόγια να μετουσιωθούν σε πράξεις. Η υποστελέχωση του νοσοκομείου της περιοχής, καθώς επίσης και του Αστυνομικού Σταθμού οδήγησαν τους πολίτες στους δρόμους, όπου πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Δύο πολίτες περιγράφουν την κατάσταση στην περιοχή όπως την βιώνουν καθημερινά, με λόγια απλά, με λόγια ανθρώπινα.

«Μια δραματική έκκληση προς όλους τους συμπολίτες μου, εγώ έχασα τον ξάδερφο μου από αυτήν την υποστελέχωση του νοσοκομείου της Πόλης Χρυσοχούς. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι εξαιρετικοί, όμως δεν πρόλαβε… Για μια αρτηρία έχασε τη ζωή του, που ήταν το όνειρο του να έρθει στην πατρίδα του, στο χωριό του. Ήρθε πριν τρεις μήνες από τη Νότιο Αφρική, μην κλείνεται άλλο τα αυτιά σας», δήλωσε με δάκρια στα μάτια γυναίκα που συμμετείχε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας του Σαββάτου. 

Διαβάστε επίσης: «Φωνάζει» η Πόλη Χρυσοχούς: Ζητούν ενίσχυση Νοσοκομείου και Αστυνομικού Σταθμού (ΒΙΝΤΕΟ)

«Το μήνυμα σήμερα είναι ποτέ ξανά. Να σταματήσει εδώ αυτή η καταστροφή που συμβαίνει εδώ και χρόνια. Χάσατε πολλοί, πολλούς δικούς σας με αυτόν τον τρόπο, αυτό το πράγμα είναι απαράδεκτο. Πρέπει να σταματήσει εδώ αυτή η ιστορία», υπογράμμισε σε έντονο ύφος γυναίκα απευθυνόμενοι στους διαμαρτυρόμενους, κατοίκους της περιοχής.

Τα μηνύματα έντονα και επί της ουσίας. Οι πολίτες απευθύνονται στους αρμόδιους, τους καλούν να λάβουν μέτρα χθες, γιατί πρόκειται για ανθρώπινες ζωές που χάνονται.

Εναποθέτουν ελπίδες στην επίσκεψη Χατζηπαντέλα

Τη φωνή του με τους πολίτες ενώνει και ο Δήμαρχος της περιοχής, Γιώτης Παπαχριστοφή.Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» εξέφρασε την ελπίδα ότι η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα μαζί με τον ΟΚΥπΥ στις 14 Δεκεμβρίου, θα δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτήριο της περιοχής.

Η επίσκεψη του Υπουργού, έρχεται μετά από πρόσκληση του Δημάρχου, ο οποίος απέστειλε σχετική επιστολή στον κ. Χατζηπαντέλα πριν από περίπου δύο μήνες.

«Το προηγούμενο διάστημα κάναμε συναντήσεις με τον ΟΚΥπΥ και διάφορους άλλους, δυστυχώς όμως οι υποσχέσεις δεν έγιναν ποτέ πράξεις, ώστε να έχει το νοσηλευτήριο μια ομαλή λειτουργία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαχριστοφή.

Εξάλλου, εάν η επίσκεψη του Υπουργού δεν δώσει λύσεις, τότε τοπική αρχή και κοινωνία θα προβούν στη λήψη νέων, πιο δυναμικών μέτρων διαμαρτυρίας.

Ο Δήμαρχος επανέλαβε το τεράστιο πρόβλημα και κενό που δημιούργησε η αποστολή της μοναδικής καρδιολόγου και των δύο ειδικών γιατρών που βρίσκονταν στους θαλάμους του νοσοκομείου της Πόλης και βοηθούσαν και τις πρώτες βοήθειες, στη Λεμεσό λόγω κορωνοϊού.

«Πρέπει να επιστρέψουν οι γιατροί, να ανοίξει το χημείο, να ανοίξει το ακτινολογικό 24 ώρες για να έχει μια σωστή και ομαλή λειτουργία το νοσηλευτήριο», είπε ο κ. Παπαχριστοφή.

Να σημειωθεί ότι, αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα με τέσσερις γιατρούς, αφού ένας απουσιάζει με άδεια.