Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Δύο ήταν οι αφορμές που όπλισαν το χέρι του 32χρονου από την Συρία, ο οποίος αφαίρεσε τη ζωή δύο γυναικών, με διαβατήρια της Ρωσίας, και επί δέκα μέρες προσπαθούσε να θολώσει τα νερά γύρω από τα όσα φρικιαστικά συνέβησαν το πρωινό της 17ης Νοεμβρίου, σε εξοχική κατοικία στον Κάτω Αμίαντο. 

Τα όσα ανέφερε ο εξεταστής της υπόθεσης, στην κλεισμένων των θυρών διαδικασία ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού, επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που μετέδωσε χθες βράδυ ο ΑΝΤ1, για διάλογο που άκουσε ο 32χρονος, επιστρέφοντας από το κυνήγι, το μοιραίο πρωί. 

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης «στις 17 Νοεμβρίου στις 07:00 το πρωί επέστρεψε από το κυνήγι στην οικία όπου διέμενε με τις δύο αλλοδαπές στο χωριό Αμίαντος και τις άκουσε να μιλάνε στην Αραβική γλώσσα και να τον χλευάζουν. Αυτός θύμωσε και τις πυροβόλησε με το κυνηγετικό όπλο που είχε στην κατοχή του ενώ αυτές βρίσκονταν στην αυλή της κατοικίας, με αποτέλεσμα να τις σκοτώσει». 

«Μυστηριώδες πρόσωπο»

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζουν να αναζητούν δύο πρόσωπα, μάλλον αλλοδαπούς εργάτες, τα οποία φαίνεται να μετέφερε ο 32χρονος στο εξοχικό, από τη Λεμεσό, για να τον βοηθήσουν να ανοίξει τον λάκκο βάθους δύο μέτρων, χωρίς οι ίδιοι να γνωρίζουν ότι τον προόριζε για τάφο των δύο άτυχων γυναικών. 

Οι καταθέσεις τους θεωρούνται σημαντικές για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. 

Με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου να δηλώνει πως «είναι σημαντική μαρτυρία η οποία θα πρέπει να εντοπίσουμε τα δύο πρόσωπα. Όμως αντιλαμβάνεστε το πρόσωπο αυτό έχει δώσει κάποια περιγραφή στοιχεία δεν έδωσε και εμείς προχωρούμε να εντοπίσουμε αυτά τα πρόσωπα». 

Διαβάστε Επίσης: Τραύματα από πυροβόλο όπλο κατέδειξε η νεκροτομή των δυο γυναικών

Το πρόσωπο που καθόταν στην θέση του συνοδηγού στο όχημα του 32χρονου αμέσως μετά το διπλό φονικό αναζητούν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού. Ήδη εικόνες από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ανακριτών. 

Όπως ανέφερε ο εξεταστής της υπόθεσης, «από την μελέτη των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης φαίνεται ότι ο ύποπτος κατά τον χρόνο που αναχώρησε από την οικία στο χωριό Αμίαντος και μετέβηκε στην Λεμεσό, αμέσως μετά τις δολοφονίες, συνοδευόταν και από δεύτερο πρόσωπο που καθόταν στην θέση του συνοδηγού του οχήματος του υπόπτου». 

Δορυφορικές εικόνες

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 οι ανακριτές της υπόθεσης είχαν ζητήσει από την πρώτη στιγμή έναρξης των ερευνών, βοήθεια από υπηρεσία που διαθέτει και χρησιμοποιεί υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό. 

Όπως ανέφερε αρμόδια πηγή στον ΑΝΤ1, οι ανακριτές παρέλαβαν ανάλυση δορυφορικών λήψεων, που καταδείκνυε αλλοιώσεις του εδάφους σε πέντε σημεία της περιοχής γύρω από την εξοχική κατοικία, όπου και διενήργησαν έρευνες προς αναζήτηση των σορών των δύο θυμάτων. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο σημείο της αυλής που τους υπέδειξε ο ύποπτος, και όπου εντοπίστηκαν χθες οι δύο σοροί, δεν παρουσιαζόταν καμία αλλοίωση. 

Αυτό αποδίδεται στο γεγονός ότι βρίσκονταν σε εξέλιξη οικοδομικές εργασίες και συνεχώς γίνονταν στο συγκεκριμένο σημείο αλλαγές. 

Ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας απάντησε εκ νέου και στις επικρίσεις για τις έρευνες που είχαν γίνει τις προηγούμενες ημέρες, και δεν απέδωσαν καρπούς. 

 «Η αστυνομία χρησιμοποίησε όλα τα μέσα τα οποία διαθέτει αυτή την στιγμή για εντοπισμό των δύο γυναικών. Είχαν χρησιμοποιηθεί σκύλοι, drones, έγιναν εκτεταμένες έρευνες τέσσερις διαφορετικές ημέρες. Επίσης είχαμε εξασφαλίσει δορυφορικές εικόνες από εμπειρογνώμονες», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης.

Με αφορμή την διπλή γυναικοκτονία, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απηύθυνε επιστολή προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι θα συνεχιστούν οι έρευνες σχετικά με τους λόγους που έφεραν στην Κύπρο τα δύο θύματα. 

Η πρόεδρος της Επιτροπής, Ειρήνη Χαραλαμπίδου δήλωσε πως «για να βεβαιωθούμε ότι η πορεία των ερευνών θα συνεχίσει μέσα από τα στοιχεία που είδαν το φώς της δημοσιότητας πώς οι δύο γυναίκες βρέθηκαν στην Κύπρο αν υπάρχει ζήτημα εμπορίας προσώπων και τι θα πράξει η Αστυνομία προκειμένου να διερευνηθεί πλέον το οποιοδήποτε κύκλωμα μπορεί να υπάρχει πίσω από αυτή την υπόθεση». 

Ο 32χρονος ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση για οκτώ ημέρες. 

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, αφού το Δικαστήριο αποδέχθηκε σχετικό αίτημα της υπεράσπισης, δεδομένου ότι επρόκειτο να ακουστούν προσωπικά στοιχεία του υπόπτου, και πληροφορίες για την θρησκεία και την οικογενειακή ζωή του.

Διαβάστε επίσης: Φόνος Αμιάντου: Το ημερολόγιο της διπλής δολοφονίας και τα όσα έγιναν πριν μιλήσει ο 32χρονος (ΒΙΝΤΕΟ)