Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αυτή την περίοδο που οι παραλίες είναι γεμάτες κόσμο που επιζητά χαλάρωση και ξεγνοιασιά, οι κλοπές στην παραλία είναι συχνό φαινόμενο.

Όπως έχει παρατηρηθεί, οι επιτήδειοι, όταν οι λουόμενοι εισέλθουν στην θάλασσα και τα προσωπικά τους αντικείμενα παραμείνουν ανεπιτήρητα, δρουν ανενόχλητοι. 

Ως εκ τούτου, η Αστυνομία, εφιστά την προσοχή του κοινού ώστε να λαμβάνει προληπτικά μέτρα φύλαξης της περιουσίας του κατά την παραμονή του στην παραλία.

Το κοινό προτρέπεται:

  • Να μεταφέρει στην παραλία μόνο το απαραίτητο χρηματικό ποσό και να αποφεύγει τη μεταφορά μεγάλης αξίας αντικειμένων, όπως κοσμήματα, ρολόγια, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα κ.λπ.
  • Σε περίπτωση που μεταφέρονται τέτοια αντικείμενα, να μην αφήνονται ανεπιτήρητα, ενώ όπου είναι δυνατόν, ο λουόμενος μπορεί να συνεργάζεται με άλλους λουόμενους για την αλληλοεπιτήρηση της περιουσίας τους.
  • Οι τσάντες στις οποίες μεταφέρονται τέτοια αντικείμενα να μην μένουν ανοιχτές, γιατί μπορεί να τραβήξουν την προσοχή και να προκαλέσουν. Πρέπει να κλείνουν, ώστε να μην είναι εύκολα αντιληπτό το περιεχόμενό τους.
  • Επίσης, είναι προτιμότερο πολλά πολύτιμα αντικείμενα (πχ κινητό τηλέφωνο, πορτοφόλι) να φυλάσσονται με ασφάλεια στο αυτοκίνητο και να μην βρίσκονται σε περίοπτη θέση, ενώ το αυτοκίνητο να κλειδώνεται και να σταθμεύεται, όπου είναι δυνατόν, σε ασφαλισμένο χώρο. Επίσης, όταν υπάρχει συναγερμός να ενεργοποιείται. 
  • Όταν δεν υπάρχει άλλο πρόσωπο της εμπιστοσύνης μας, η τσάντα με τα προσωπικά μας αντικείμενα, είναι προτιμότερο να στερεωθεί και να κλειδωθεί σε ένα σταθερό αντικείμενο στην παραλία, όπως μια ξαπλώστρα ή η ομπρέλα θαλάσσης. 
  • Όταν είστε μεγάλη παρέα, είναι καλό να μην μπαίνουν όλοι ταυτόχρονα στη θάλασσα και με τη σειρά κάποιος να επιτηρεί τα προσωπικά αντικείμενα της παρέας. 
  • Όταν δεν έχετε τσάντα μαζί σας και μεταφέρετε μόνο το κλειδί του αυτοκινήτου σας και το κινητό σας τηλέφωνο, να μην αφήνονται εκτεθειμένα και σε κοινή θέα. Είναι καλό να τοποθετούνται σε μια τσάντα ή να καλύπτονται π.χ από μια πετσέτα θαλάσσης.
  • Να έχετε συνεχώς την έγνοια των προσωπικών σας αντικειμένων, όταν κολυμπάτε, λιάζεστε ή παίζεται στην παραλία. 

Γενικά το κοινό προτρέπεται σε περίπτωση που χρειαστεί, να ενημερώνει αμέσως την Αστυνομία ή να επικοινωνεί με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.