Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Loveτσιά όπως λέμε… Λατσιά.

Ο πρώτος Δήμος της Αγάπης στην Κύπρο είναι πλέον γεγονός. Εν μέσω πανδημίας και μετά από μια αρκετά δύσκολη χρονιά για όλη την ανθρωπότητα, τα Λατσιά έρχονται να μας υπενθυμίσουν ότι αυτό που μπορεί να νικήσει κάθε κακό και κάθε κρίση είναι η αγάπη.  

Εξάλλου, γι’ αυτό κλειστήκαμε στα σπίτια μας, γι’ αυτό υπακούμε στις υποδείξεις των ειδικών και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο εφαρμόζουμε τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση ανά τακτά διαστήματα για αναχαίτηση της πανδημίας. 

Όλα αυτά τα κάναμε από αγάπη, για τις ευάλωτες ομάδες, για τη γιαγιά και τον παππού, για τους δικούς μας ανθρώπους αλλά και για όλο τον υπόλοιπο κόσμο. 

Το νέο σημείο κατατεθέν των Λατσιών  

Αν είσαι δημότης της περιοχής ή χρησιμοποιείς τον εν λόγω δρόμο συχνά, σίγουρα θα έχεις προσέξει το εντυπωσιακό τοπόσημο που κοσμεί εδώ και λίγες μέρες την είσοδο του Δημαρχείου. Πρόκειται για μια τεράστια κόκκινη καρδία που περιβάλλει τα Λατσιά και αποτελεί την αρχή για κάτι ακόμα πιο ουσιώδες. 

Image removed.Ο Δήμαρχος των Λατσιών, Χρίστος Πιτταράς, εξήγησε στο ant1.com.cy, ότι πίσω από το εν λόγω τοπόσημο κρύβεται μια ιδέα, η οποία ουσιαστικά μετατρέπει τα Λατσιά σε Δήμο της αγάπης. 

Γιατί η αγάπη όπως είπε, δεν αφορά μόνο τα ερωτευμένα ζευγαράκια αλλά αφορά όλους.

«Η αγάπη είναι για τους ερωτευμένους, για τους μεγάλους σε ηλικία, για τα δέντρα, τη φύση, για τα αδέσποτα ζώα, για τους γονείς μας, για τα μωρά τα εγκαταλελειμμένα.. Η αγάπη είναι μεγάλη υπόθεση», δήλωσε ο Δήμαρχος των Λατσιών. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κύριος Πιτταράς σημείωσε ότι, πριν από περίπου δύο με τρεις μήνες πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής πρόταση για να καθιερωθεί μια εβδομάδα αγάπης, κάθε χρόνο λίγες μέρες μετά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Αυτή η εβδομάδα θα περιλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις και ένα τεράστιο φεστιβάλ, τα έσοδα του οποίου θα προσφέρονται σε κάποιο ίδρυμα για καλό σκοπό. 

Ωστόσο λόγω της πανδημίας και των μέτρων φέτος δεν θα μπορούν να γίνουν οι εν λόγω εκδηλώσεις με τον κύριο Πιτταρά να υπόσχεται πως θα εκμεταλλευτεί αυτήν την περίοδο, έτσι ώστε του χρόνου και αν όλα παν καλά, τα Λατσιά να είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν το μεγαλύτερο φεστιβάλ αγάπης που διοργανώθηκε ποτέ στη χώρα μας. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι η όλη ιδέα ήρθε από τη Βουλευτή του ΔΗΣΥ, κυρία Ξένια Κωνσταντίνου.

«Η Ξένια είναι δημότης των Λατσιών, ήρθε στο γραφείο μου με αυτήν την ιδέα και εγώ ενθουσιάστηκα, της είπα ότι μου άρεσε πολύ και έτσι ξεκινήσαν όλα», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Πιτταράς ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι το σχέδιο αποτελεί δημιουργία της Καθηγήτριας Τέχνης και Ζωγράφου, κυρίας Μαργαρίτας Σολωμού. 

Ο Δήμος της αγάπης και οι πολιτικοί γάμοι

Αύξηση στους πολιτικούς γάμους στο Δημαρχείο των Λατσιών αναμένει ο κύριος Πιτταράς. 

«Ο Δήμος της αγάπης είναι κάτι που θα προσελκύσει και το ενδιαφέρον των πολιτικών γάμων γιατί όλοι θα θέλουν να βγάλουν φωτογραφία με το σήμα της αγάπης», δήλωσε ενθουσιασμένος.

Φυσικά όλα αυτά, όταν με το καλό το επιτρέψουν και τα μέτρα που λαμβάνονται ανά τακτά διαστήματα για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.