Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αναστάτωση προκλήθηκε στον Δήμο Στροβόλου στην επαρχία Λευκωσίας, χθες Τρίτη, μετά από πληροφορία ότι άγνωστος προσπάθησε να προσεγγίσει παιδί έξω από δημοτικό σχολείο. Ο Δήμαρχος της περιοχής, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», μεταφέρει όλες τις λεπτομέρειες για το εν λόγω περιστατικό.  

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαχαραλάμπους, ανέφερε ότι πληροφορήθηκε για το περιστατικό το μεσημέρι της Τρίτης, από παρατηρητή της γειτονιάς και ακολούθως ενημερώθηκε η Αστυνομία, η οποία χειρίζεται, αυτή τη στιγμή, την υπόθεση και προβαίνει στις απαραίτητές ενέργειες για τον εντοπισμό του δράστη. 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, άγνωστος προσέγγισε παιδί έξω από Δημοτικό σχολείο ζητώντας του να μπει στο αμάξι του και να τον ακολουθήσει. Ωστόσο, ευτυχές είναι το γεγονός ότι το παιδί αντέδρασε άμεσα και ξεκίνησε να τρέχει προς αντίθετη κατεύθυνση ώστε να απομακρυνθεί από το σημείο που βρισκόταν ο εν λόγω κύριος. 

Στο σημείο αυτό, ο κ. Παπαχαραλάμπους επισήμανε την σημαντικότητα του  θεσμού του παρατηρητή της γειτονιάς σχολιάζοντας ότι «είναι ένας εξαιρετικός θεσμός που λειτουργεί μέσω του πολυδύναμου Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου εδώ και αρκετά χρόνια». Πρόκειται για πολίτες της γειτονιάς (6.000 ο συνολικός αριθμός στον Δήμο), που πολύ συχνά δίνουν πληροφορίες στις αρμόδιες αρχές και προλαβαίνουν καταστάσεις οι οποίες ενδεχομένως πάρουν δυσάρεστη τροπή. Την ίδια ώρα, σε κάθε ενορία του Δήμου υπάρχουν και εννέα Αστυνομικοί της γειτονιάς οι οποίοι επιλαμβάνονται διάφορα γεγονότα. 

Τέλος, ο κ. Παπαχαραλάμπους ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα αυτοπροστασίας εφόσον στις σύγχρονες εποχές που ζούμε, ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι. Τόνισε μάλιστα, πως στην προκειμένη περίπτωση το παιδί ενέργησε όπως ακριβώς έπρεπε και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.